Festival organizira RCK Ugostiteljsko-turistička škola u sklopu EU projekta VirtuOS u suradnji s partnerom Ekonomskim fakultetom iz Osijeka, a svrha mu je osvijestiti vlastiti stil života i prehrambene navike svakodnevne užine te naučiti pripremati zdrave obroke koji se mogu užinati
Pozivaju se svi zainteresirani na nadolazeći jednodnevni festival posvećen obroku kojemu s svi posebno radujemo – onom za vrijeme stanke na poslu, u školi, n fakultetu.
Festival organizira RCK Ugostiteljsko-turistička škola u sklopu EU projekta VirtuOS u suradnji s partnerom Ekonomskim fakultetom iz Osijeka, a svrha mu je osvijestiti vlastiti stil života i prehrambene navike svakodnevne užine te naučiti pripremati zdrave obroke koji se mogu užinati.
Sajam strukovnih zanimanja – Festival pod imenom Jauzna održat će se u utorak, 17. listopada u dvorišnom prostoru Eurodoma, a program započinje u 9,30 sati. Na Jauzni kuhat će se, jesti i govoriti o hrani, a o tome zašto je taj obrok toliko važan za naše tijelo, ali važan i kao sociološki fenomen, govorit će poznati kuhari i nutricionisti, influenceri i HR-ovci, uz podršku nastavnika, mentora i učenika RCK Ugostiteljsko turističke škole.
Posebno se organizatori vesele dolasku Tomice Đukića (chef Hrvatske nogometne reprezentacije i Restorana Vinarije Josić), poznatim chefovima Damiru Tomljanoviću i Stjepanu Vukadinu te Mariju Mandariću koji će kroz panele i predavanje prenijeti djelić svojeg bogatog iskustva na publiku, otkriti im tajne pripreme ukusne jauzne i pokazati im kako kuhati na zero waste načine, dok će chef Ivan Đukić, stručnjak za tradicijska jela pripremiti izvrsnu jauznu s našim domaćim namirnicama.
Vjeruju da će zabavan dio programa biti i Master of Jauzna – B2B natjecanje u pripremi najbolje jauzne! Predstavnici osječkih tvrtki kuhat će, a chefovi Tomljanović, Vukadin i Mandarić mentorirat će ih i uputiti u pripremu Master jauzne te u konačnici i ocijeniti te proglasiti prvog Mastera of Jauzna.
Ulaz je slobodan za sve.