14. do 17. rujna

Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Tradicionalna manifestacija ”Djeco, kazalište vas zove”

PR

Iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića vesele se vašem dolasku

Tradicionalna manifestacija ”Djeco, kazalište vas zove” bit će održana u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića od 14. do 17. rujna. Ulaznice po popularnoj cijeni od samo tri eura možete rezervirati na blagajna@djecje-kazaliste.hr ili pak kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 8 do 15 sati ili sat uoči izvedbe.

Program je u nastavku.

Četvrtak, 14. rujna u 18 sati
Dvorana: Trg bana Josipa Jelačića 19
DJECO, KAZALIŠTE VAS ZOVE!

USPAVANKA ZA MIŠIĆA
Konstantin Fedorov/Ljudmila Fedorova
Cijena ulaznice: 3,00 eura/22,06 kune

Predstava zasniva se na predlošku Bajke o glupom (budalastom) mišiću Samuila Jakovljeviča Maršaka, ruskoga pisca iz sovjetskih vremena. Priča nam govori o malenom, neposlušnom i jogunastom mišiću koji odlučno odbija leći i spavati. Mama mišica na razne načine pokušava poleći sina u kolijevku, ali ne uspijeva – mišić ne želi spavati. Tada mami mišici pada na pamet da pozove druge životinje kako bi uspavale njezina sina. No, uzalud se trude, i štuka, i žaba, i konjić. Tek s dolaskom mačke, u mišjem domu nastaje velika promjena. Naravno, u našoj predstavi mačka neće pojesti mišića. Međutim, zato će se on, kada ostane s mačkom sam, ponašati sasvim drugačije.

Petak, 15. rujna u 18 sati
Dvorana: Trg bana Josipa Jelačića 19
DJECO, KAZALIŠTE VAS ZOVE!

LAV KOJI NIJE ZNAO PISATI
Martin Balscheit/Damir Mađarić
Cijena ulaznice: 3,00 eura/22,06 kune

Priča o Lavu koji ne zna pisati događajima je puna, izrazito smiješna i avanturistička priča iz prašume. Uz lava, djeca će upoznati mnogo smiješnih životinja koje pokazuju karakterne crte ljudi i zaljubljenog kralja životinja tjeraju na rub očaja. Lav ne zna pisati, ali to ga ne smeta jer on zna rikati i pokazati zube, a više mu i ne treba. No, kada sretne pametnu i lijepu lavicu koja uz to čita knjigu, brzo primijeti kako bi bilo korisno da zna pisati i čitati jer lavica je koja zna čitati dama, a dami se prvo napiše pismo, i to ljubavno.

Subota, 16. rujna u 18 sati
Dvorana: Trg bana Josipa Jelačića 19
DJECO, KAZALIŠTE VAS ZOVE!

BALON, SLOVO I PAPIR
Jelena Sitar Cvetko
Gostovanje: GK Zorin dom Karlovac
Cijena ulaznice: 3,00 eura/22,06 kune

Balon, slovo i papir – lutkarski je kolaž sastavljen od dječjih priča, pjesmica i igrica prikupljenih iz starih školskih udžbenika za djecu kojima su se učenici koristili pri polasku u školu. Junaci su priča izrađeni od papira. Izvođači koriste papirnate lutkice, a povremeno na pozornicu ušulja se crveni balon napunjen helijem i pridružuje se veselom papirnatom društvu. A tko ne bi želio prihvatiti balon u svoje društvo? Jer crveni balon sve je, samo ne guma punjena helijem, baš kao što su i knjige sve, samo ne hrpa papira. Predstava ”Balon, slovo i papir” naslovom podsjeća na hrvatsku inačicu igre ”Kamen, škare i papir”. Roditelji će se možda prisjetiti svoga djetinjstva, a djeca koja se spremaju za polazak u školu možda će pronaći novu ideju kako se igrati škole.

Nedjalje, 17. rujna u 10,30 sati
Dvorana: Trg bana Josipa Jelačića 19
DJECO, KAZALIŠTE VAS ZOVE!

KORAK PO KORAK DO ČISTE PLANETE
Petra Cicvarić/Peđa Gvozdić
Gostovanje: GK Zorin dom Karlovac
Cijena ulaznice: 3,00 eura/22,06 kune

Kroz zabavnu i edukativnu predstavu naši najmlađi moći će saznati gdje odložiti koje smeće te kako ga što više smanjiti u svakodnevnom životu. Uz puno smijeha i zabave kroz priču vodit će vas naši junaci Ružica eko-ratnica i njezin prijatelj Dino. Nadamo se da ćemo i u nekome od najmlađih gledatelja probuditi eko-ratnika koji će savjesno brinuti o našoj planeti jer, na kraju krajeva, ovaj planet ostavljamo njima.

Iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića vesele se vašem dolasku!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari