23. i 24. lipnja

Ovogodišnji ReArt festival obogaćen je velikim brojem izlagača i kreativnih radionica

Kreativni sajam ove godine broji čak 25 izlagača (malih poduzetnika, rukotvoraca i umjetnika) koji će tijekom festivala imati priliku izložiti i predstaviti svoj rad široj javnosti

Pozivaju se svi zainteresirani građani na ReArt festival 2023. koji će se održati 23. i 24. lipnja u Osijeku, na Livadi u Tvrđi, na adresi Ulica Kamila Firingera 3, u organizaciji udruge REART.

Svake godine nova tema festivala diktira drugačiju programsku strukturu, a ovogodišnja jest “Put u Nigdjezemsku” (priča o Petru Panu). Tako sve aktivnosti i programi iz područja likovnosti, kazališta i performansa, postavljanje izložbi i intervencije u javnom prostoru (izrada skulptura i instalacija), održavanje glazbeno scenskih nastupa te vođenje kreativnih radionica, edukacija i kreativnog sajma – bit će konceptualno vezani za temu festivala.

Kreativni sajam ove godine broji čak 25 izlagača (malih poduzetnika, rukotvoraca i umjetnika) koji će tijekom festivala imati priliku izložiti i predstaviti svoj rad široj javnosti, a svaki građanin pozvan je da podrškom (kupnjom) njihovih proizvoda potpomogne stvaralaštvo i poduzetnišvo u kulturnoj i umjetničkoj industriji naše regije. Time se tematski prezentira problemska cjelina od značenja za razvoj zajednice i aktivira se inovativno iščitavanje prostora grada – kroz umjetničku prizmu.

ReArt Festival pridonosi prepoznatljivosti grada Osijeka i mapiranju prostora Slavonije i Baranje kao jednim kulturnim i urbanim središtem, mjestom za umjetnost i raznolikost. Festival istovremeno na jedinstveni način promovira i obogaćuje turističku i gospodarsku ponudu urbane kulture povezivanjem umjetnika, obrtnika i kreativaca te pružanjem raznolike ponude umjetničko-kreativnog stvaralaštva. Tako se otvaraju mogućnosti mogućnosti za sklapanje daljnjih suradnji i gostovanja unutar i izvan granica Republike Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari