17. lipnja

U Osijeku se održava državno prvenstvo u deset sportskih plesova

Očekuje se nastup stotinjak najboljih i najpoznatijih hrvatskih plesnih parova, višestrukih osvajača mnogobrojnih odličja i priznanja na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima

Hrvatski sportski plesni savez (HSPS) i Športsko plesna udruga “Feniks” organiziraju Prvenstvo RH u deset sportskih plesova. Natjecanje će se održati u subotu, 17. lipnja u sportskoj dvorani Gradski vrt. Cijena je ulaznice 10 eura.

Ulaznice se mogu kupiti na dan natjecanja na ulazu u dvoranu. Početak finalnog natjecanja je u 19 sati. Očekuje se nastup stotinjak najboljih i najpoznatijih hrvatskih plesnih parova, višestrukih osvajača mnogobrojnih odličja i priznanja na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Državno prvenstvo Republike Hrvatske u deset plesova najprestižnije je natjecanje u sportskom plesu i vrhunac je napornog treniranja svih plesača i plesačica. To je jedan od najljepših dvoranskih sportova u kojemu nalazimo i umjetnost, i sport, i zabavu.

Plesni će vas parovi u večeri prepunoj dobre glazbe raznovrsnih ritmova, uz svu raskoš svojih kostima, zadiviti svojim gracioznim plesnim pokretima, energijom i svojom prezentacijom plesa kao umjetnosti u kojoj je svaki pokret riječ.

U oko dva sata plesne čarolije imat ćemo priliku uživati u neviđenoj eleganciji kroz prezentaciju svih deset sportskih plesova. Od sentimentalnog kralja plesova engleskog valcera, čvrstog i strastvenog tanga, ležernog i brzog bečkog valcera do otmjenog slowfoxa koji se ne smije otplesati dosadno, i najveselijeg standardnog plesa vrckavog, poletnog i živahnog quickstepa s jedne, i neviđene mješavine senzualnosti, zavodljivosti, strasti, nježnosti, drskosti, živahnosti, ponosa i arogancije s druge strane kroz ples sa srcem svih pet latinoameričkih plesova (Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble i Jive).

Uveličajmo svi zajedno plesni spektakl i dokažimo da je Osijek grad kulture i umjetnosti te da je bio i ostao grad plesa!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari