15. do 18. lipnja

Europski dani arheologije – 4 dana za otkrivanje arheologije i u gradu Osijeku!

Dubravka Petric/PIXSELL

Ovo je nastavak priče o arheologiji u gradu Osijeku koja je prezentirana putem info ploča i mobilne aplikacije

Od 15. do 18. lipnja održat će se Europski dani arheologije i u Arheološkom muzeju Osijek. Povodom toga, kustosi su pripremili predavanja, stručna vodstva i radionicu za najmlađe pod nazivom “Mali arheolozi”.

U četvrtak, 15. lipnja u 18 sati, dr. sc. Krešimir Filipec s Arheološkog zavoda Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će predavanje uz istoimenu izložbu “Lobor – ranosrednjovjekovno središte moći: 20 godina arheoloških istraživanja”.

U petak, 16. lipnja u Stalnom postavu Prapovijesti održat će se predavanja s tematikom Arheološki lokaliteti grada Osijeka. Ovo je nastavak priče o arheologiji u gradu Osijeku koja je prezentirana putem info ploča i mobilne aplikacije.

Raspored je predavanja u nastavku.

  • 12:00 – 12:15 h Filipovica/Hermanvo vinograd, dr. sc. Dragana Rajković
  • 12:15 – 12:30 h Rimski Osijek i Dječji vrtić “Mak”, dr. sc. Marina Kovač
  • 12:30 – 12:45 h Rimski most u Osijeku, dr. sc. Igor Vukmanić
  • 12:45 – 13:00 h Arheološki lokaliteti grada Osijek – Q tour mobilna aplikacija, Josip Kralik

U subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja od 11 do 13 sati bit će održana edukativna i interaktivna radionica za najmlađe pod nazivom “Mali arheolozi”. Radionica otkriva najmanjim posjetiteljima što je arheologija i tko su arheolozi te otkriva sve zadaće s kojima se arheolozi susreću.

Mali arheolozi, osim što će proći terensko istraživanje, naučit će, naravno, i voditi terenski dnevnik, gdje će dokumentirati svaki pronađeni predmet.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari