Predaktivnost Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek “Kemija u
kuhinji u doba Strossmayera” održat će se u petak, 13. rujna
2019. godine od 19.00 do 21.00 sat, u dvorištu
Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (Franje Kuhača 20, 31000
Osijek) pod šatorom. Aktivnost je dio tematskog događaja
“Strossmayer Days”, ujedno i projekta Techno-Past Techno-Future:
European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu Okvirnoga
programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. – 2020., u
koordinaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji s
projektnim partnerima.
Što ćete imati priliku vidjeti?
1) Hranu i običaje u doba Strossmayera
2) J.J. Strossmayera u komunikaciji s posjetiteljima
Zavirite u prošlost, u prehranu 19. stoljeća i otkrijte razlikuje
li se i koliko od naše današnje, kakva je bila prehrana seljaka,
a kakva građanstva i plemstva, koje su namirnice bile
najdostupnije i najzastupljenije na jelovnicima, kako je izgledao
svadbeni ručak ili svečana večera najvišeg društvenog sloja.
Vidjet ćete što su ljudi tada jeli i pili, a čime su se
liječili.
Osim prezentacije i besplatnog kušanja tradicionalnih pića i
hrane koja vuku korijene iz tog razdoblja, imat ćete priliku
doživjeti poseban ambijent koji savršeno opisuje “sliku i
priliku” toga doba.