25. ožujka do 1. travnja

Uskrs u Osijeku 2024. [PROGRAM]

Ivica Benić/SiB.hr

Priključite se proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništvo stvara nezaboravne uspomene

Dok se priroda budi, grad Osijek priprema se za doček jednoga od najljepših blagdana u godini.

Od 25. ožujka do 1. travnja, grad na Dravi i ove godine postaje središte uskrsnih i proljetnih događanja koje odišu tradicijom, a brojne planirane aktivnosti donose zabavu i zajedništvo svim generacijama.

Program započinje uskrsnim tramvajem gdje će najmlađi kroz jedinstvenu tramvajsku avanturu otkriti kako iz ptice nastaje zec. Program za djecu planiran je od 25. do 27. ožujka u 9 i 10,30 te 28. i 29. ožujka u 17 sati, na stajalištu kod Remize.

Duh zajedništva i tradicije bit će dodatno pojačan u petak, 29. ožujka na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, gdje će se u podne održati tradicionalna podjela fiš paprikaša.

Trg Slobode postaje središte kreativnosti i tradicije 30. ožujka od 10 do 13 sati jer će ponovno ugostiti višegodišnju manifestaciju Šarana jaja bojama grada. Ovaj događaj predstavit će uskrsne običaje i tradicijsku gastronomiju, uključujući i udruge nacionalnih manjina i čuvare tradicije iz Osijeka i okolice.

Omiljene Moto Zeke donose nam onu posebnu energiju na Trg Slobode istoga dana u 12 sati, dok će uskrsna popodnevna šetnja gradom 31. ožujka u 16 sati, s polaskom ispred konkatedrale Sv. Petra i Pavla, oduševiti sve one željne otkrivanja ljepota grada kroz besplatno turističko vođenje.

ZOO vrt Osijek također se tradicionalno pridružuje proslavi s događanjima od 28. ožujka do 1. travnja. Djeca su pozvana na gradnju gnijezda 28. ožujka u 16 sati, dok će Uskrsni ponedjeljak biti obilježen edukativnim i zabavnim igrama te druženjem s uskrsnim zekom.

Priključite se proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništvo stvara nezaboravne uspomene.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari