2. do 31. prosinca

Advent u Pakracu 2023. [PROGRAM]

Pakrački list

Ponuda uključuje koncerte, pričaonice, predavanja, izložbe, božićne sajmove i priredbe, čime se osigurava da svatko pronađe nešto za sebe tijekom ovog predbožićnog razdoblja

Grad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca planiraju održati tradicionalne adventske aktivnosti na različitim gradskim lokacijama i ove godine. Ovogodišnji pakrački Advent najavljen je prije pet dana susretom pjevačkih skupina KPD “Sloga” u Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman”.

Službeni ulazak u prvu nedjelju došašća obilježit će se pak paljenjem prvih adventskih svijeća u Pakracu i Prekopakri u subotu, 2. prosinca. U Prekopakri ovaj će događaj biti popraćen i blagoslovom Gospina kipa.

Organizatori i ove su godine uložili napor da program bude prilagođen svim uzrastima. Ponuda uključuje koncerte, pričaonice, predavanja, izložbe, božićne sajmove i priredbe, čime se osigurava da svatko pronađe nešto za sebe tijekom ovog predbožićnog razdoblja.

Adventsko vrijeme kulminirat će paljenjem četvrte adventske svijeće na Trgu bana J. Jelačića 23. prosinca, dok će program pakračkog Adventa biti konačno zaključen 31. prosinca dječjim dočekom Nove godine na gradskoj šetnici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari