3. do 24. prosinca

Advent u Vukovaru 2023. [PROGRAM]

Dubravka Petric/PIXSELL

Grad će i ove godine dijeliti božićne paketiće najmlađima, dok će se na Badnjak tradicionalno građanima podijeliti posna jela

U organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara, Advent u Vukovaru pod sloganom “Radost iščekivanja” vraća se na Trg Republike Hrvatske.

Blagdansko ozračje na vukovarskom glavnom trgu bit će tako i ove godine obilježeno besplatnim klizalištem, adventskim kućicama, božićnim sajmom, koncertima, jaslicama i kućom Djeda Božićnjaka, dok će i u Gradskom muzeju Vukovar te Gradskoj knjižnici Vukovar također biti upriličen prigodni program.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako su adventske svečanosti pokrenute u Vukovaru prije točno 26 godina. Također, najavio je kako će Grad i ove godine dijeliti božićne paketiće najmlađima, dok će se na Badnjak tradicionalno građanima podijeliti posna jela.

Na njega nadovezala se direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić, predstavivši program Adventa te naglasivši popunjenost adventskih kućica i bogatu ugostiteljsku ponudu.

O 26. vukovarskim adventskim svečanostima govorila je i ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović. Prvu adventsku svijeću nade upalit će gradonačelnik Ivan Penava, drugu svijeću mira fra Ivica Jagodić, treću svijeću radosti glumac Velimir Čokljat, a četvrtu svijeću ljubavi upalit će polaznici Dječjeg vrtića Vukovar I, skupine Vjeverice.

Klizalište, kojim upravljaju JU Sportski objekti Vukovar, bit će besplatno za građane i posjetitelje od 1. prosinca 2023. do 31. siječnja 2024. godine. Ove godine u večernjim će se terminima održavati i škole klizanja za najmlađe i sve zainteresirane građane.

U Novu 2024. godinu Vukovarce uvest će Matija Cvek i The Funkensteins.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari