10. i 24. studenoga i 8. prosinca

Besplatno cijepljenje protiv HPV-a vraća se na Kampus

PIXSELL

O uspješnosti prošlogodišnjeg cijepljenja protiv HPV-a govori i to da se na ove iste datume cijepilo čak 300 studenata osječkog Sveučilišta

Već dugi niz godina Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska provodi javno-zdravstvenu i edukativnu kampanju ”Budi mRAK” koja je usmjerena na prevenciju i cijepljenje protiv HPV-a.

Nažalost, HPV uzročnik je čak šest vrsta raka, no na sreću, prevencija postoji – besplatno cjepivo koje je za sve mlade u Hrvatskoj dostupno do njihove 25. godine.

Ovo je već druga godina zaredom kako su uspjeli realizirati besplatno cijepljenje za mlade na Kampusu. Dakle, bez uputnice, samo preko narudžbe na aplikaciji Terminko, mladi se mogu prijaviti za cijepljenje protiv HPV-a, dobiti svoj termin, doći i cijepiti se.

Cijepi se u tri doze te ćete biti obaviješteni preko Terminka kada je red za iduću dozu. O uspješnosti prošlogodišnjeg cijepljenja protiv HPV-a govori i to da se na ove iste datume cijepilo čak 300 studenata osječkog Sveučilišta.

Cijepljenje bit će organizirano tri dana – 10. i 24. studenoga te 8. prosinca u prostorijama studentskog zbora osječkog Sveučilišta. 

HPV Punkt projekt je suradnje Udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari