25. listopada

Ivana Šojat predstavit će svoj novi roman ”Rogus” u Knjižnici Centra za kulturu Čepin

osijek.hr

Fascinantno su spojena dva svijeta, dva Osijeka, suvremeni i barokni, te priče o ženama koje se i danas kao i prije gotovo tristo godina jednako bore za svoje pozicije u muškom svijetu

Knjižnica Centra za kulturu Čepin i ove godine nizom aktivnosti obilježava Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Tema je ovogodišnje manifestacije ”Književost bez granica”, a moto ”Nek’ ti riječ ne bude strana(c)”. Mjesec hrvatske knjige posvećen je prevoditeljima i književnom prevođenju.

Tim povodom u srijedu, 25. listopada u 18 sati, Knjižnica organizira promociju novog romana Ivane Šojat ”Rogus”. Riječ je o osječkoj književnici i prevoditeljici, a sam roman tematizira spaljivanje Anice Pavković, čepinske vještice, posljednje spaljene vještice u baroknom mraku Osijeka 1738. godine.

Fascinantno su spojena dva svijeta, dva Osijeka, suvremeni i barokni, te priče o ženama koje se i danas kao i prije gotovo tristo godina jednako bore za svoje pozicije u muškom svijetu. Junakinje ”Rogusa” stvarne su u svojim strahovima, kao i u svojoj snazi da izdrže najokrutnija mučenja i pobijede smrt te se izbore za sebe, snove i ljubav.

Sve aktivnosti manifestacije na razini Hrvatske možete pratiti na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba ili Portalu narodnih knjižnica. Informacije o aktivnostima Knjižnice Centra za kulturu Čepin vezane uz Mjesec hrvatske knjige 2023. dostupne su na službenoj mrežnoj stranici i društvenim mrežama Knjižnice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari