23. rujna

Trčite ljepotama Parka prirode Kopački rit na 8. Baranjskom Ferivi polumaratonu

PR

U ovom trenutku prijavljeno je 209 polumaratonaca i 117 građana koji će istrčati utrku na pet kilometara te 11 štafeta 3x5 km, što je značajno povećanje broja prijavljenih u odnosu na prošlu godinu

U utorak, 12. rujna u dvorištu Osječko-baranjske županije u Osijeku, održana je press konferencija za medije povodom najave 8. Baranjskog Ferivi polumaratona, od kojega nas dijeli svega nekoliko dana. Naime, događaj održat će se 23. rujna.

Na konferenciji sudjelovali su predstavnici tvrtke Ferivi & CO, gosp. Ferdo Kraljević, JU Parka prirode Kopački rit, ravnatelj gosp. Ivo Bašić, načelnik općine Bilje, gosp. Željko Cickaj, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport, gđa. Tatjana Turalija, zamjenik župana gosp. Josip Miletić te državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta, gosp. Josip Pavić. Tehničke detalje rute te same organizacije 8. Baranjskog Ferivi polumaratona predstavio je gosp. Marko Grgurić, tajnik Atletskog kluba Slavonija-Žito Osijek.

Gđa Zvjezdana Tuma Pavlov, predsjednica Atletskog kluba Slavonija-Žito Osijek zahvalila se suorganizatorima i partnerima koji su prepoznali važnost manifestacije 8. Baranjskog Ferivi polumaratona kao sportsko-rekreativne manifestacije od izuzetnog značaja za razvoj sporta, rekreacije i turizma. Naglasila je kako će atraktivna lokacija 8. Baranjskog Ferivi polumaratona zasigurno dodatno motivirati trkače, ali i zainteresirane sudionike svih utrka te ponuđenih popratnih sadržaja.

U ovom trenutku prijavljeno je 209 polumaratonaca i 117 građana koji će istrčati utrku na pet kilometara te 11 štafeta 3×5 km, što je značajno povećanje broja prijavljenih u odnosu na prošlu godinu.

Specifičnost ovogodišnjeg 8. Baranjskog Ferivi polumaratona promjena je lokacije koja je uzrokovana pojavom afričke svinjske kuge na našem području te se uz suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije definirala lokacije nove rute.

Ruta 8. Baranjskog Ferivi polumaratona službeno je certificirana 11. rujna sa startom u prijemnom centru JU PP Kopački rit te nastavlja kroz glavne ulice mjesta Kopačevo i produžuje dijelom Parka Prirode Kopački rit sve do mjesta Kozjak gdje se nalazi okretiše. Cilj je utrke na prijemnom centru JU PP Kopački rit. Utrka građana pet km i štafete 3×5 km ”1/X” odvijat će se kroz Park prirode Kopački rit, dok će se dječje utrke održati u sklopu prijemnog centra JU PP Kopački rit.

Za sudionike (polumaratona, utrke građana i utrke štafete) osigurana je prehrana, a za ostale posjetitelje, obitelji i djecu osigurani su popratni sadržaji te hrana i piće po povoljnim cijenama. Za djecu priređene su edukativne radionice, kao i atraktivne animacije tijekom održavanja cijele manifestacije 8. Baranjskog Ferivi polumaratona.

Za sudionike i sve zainteresirane koji dolaze iz Osijeka, bit će organiziran besplatan prijevoz, a o mjestu i terminima polazaka obavijestit će se putem društvenih mreža.

Online prijave otvorene su do nedjelje, a moguće su i na sam dan utrke od 8,30 sati.
Dan ranije, 22. rujna u popodnevnim satima bit će organizirano preuzimanje startnih paketa, o čemu će organizator izvjestiti putem društvenih mreža i mailing liste trkača.

Program je manifestacije u nastavku.

22.09. – mogućnost preuzimanja startnih paketa u Osijeku
23.09. – start/cilj – prijemni centar JU PP Kopački rit

  • 08:30 h – otvaranje prijavnog centra (preuzimanje startnih brojeva i paketa, nove prijave, informacije)
  • 10:00 h – početak 8. Baranjskog Ferivi polumaratona
  • 10:30 h – start Utrke građana i štafete “1/x”
  • 12:00 h – start dječjih utrka (cicibani M+Ž, mlađi limači M+Ž, stariji limači M+Ž, mlađi kadeti M+Ž, stariji kadeti M+Ž)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari