10. i 17. prosinca

MLU: Radionica ”Plesom kroz sliku”

Dubravka Petric/PIXSELL

"Kroz ples razvijaju se osnovni elementi vezani uz kretanje – koordinacija, spretnost, snaga, elastičnost, sluh, ritam, ljubav prema harmoničnoj kretnji, sposobnost percepcije prostora, pravilan odnos prema suplesačima i pedagogu, socijalizacija i osjećaj zajedništva”

Muzej likovnih umjetnosti organizira radionicu “Plesom kroz sliku” za mališane od dvije i tri godine, 10. i 17. prosinca od 10,30 do 11,30 sati. Radionicu vodit će prof. Olesya Hin.

“Ples je veoma važan u djetetovom razvoju. Kroz ples razvijaju se osnovni elementi vezani uz kretanje – koordinacija, spretnost, snaga, elastičnost, sluh, ritam, ljubav prema harmoničnoj kretnji, sposobnost percepcije prostora, pravilan odnos prema suplesačima i pedagogu, socijalizacija i osjećaj zajedništva. Djeca se plesom uče izražavati neverbalno, pomoću pokreta. U plesu koriste se tehnike: vođenje imaginacije, slobodna fantazija, metafora, rad s polaritetima, tijek svjesnosti, likovnost, gluma i mimika”, navode iz Muzeja.

Tekst su najave, kao i plakat te ostale promotivne materijale izradile Kristina JankovićIva Kožul Anja Lazar, studentice prve godine diplomskog studija Odsjeka za kulturu, medije i menadžment osječke Akademije za umjetnost i kulturu, i to pod vodstvom Tomislava Levaka, a u okviru kolegija Teorija medijske pismenosti.

Cijena je ulaznica na pojedinu radionicu 15 kuna. S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, zainteresirani mogu prijaviti svoju djecu kustosici pedagoginji Kristini Delalić Veteng na broj 091/221-3586 ili na e-mail adresu: kdvetengl@gmail.com.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari