od 30. srpnja do 6. kolovoza

49. Kolonija kipara naivaca Ernestinovo

OBŽ

Bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program održava se svaki dan u večernjim satima na pozornici u parku te je besplatan za sve posjetitelje

ikovna udruga “Petar Smajić” i Općina Ernestinovo ove godine organiziraju 49. Koloniju kipara naivaca Ernestinovo, na kojoj će sudjelovati dvadeset pet umjetnika (14 kipara i 11 slikara), koji će svoja djela stvarati u Parku skulptura u Ernestinovu, okupljalištu kipara naivaca gotovo pa pola stoljeća.

Kipari će skulpture izrađivati u staroj slavonskoj hrastovini na temu “Legende i mitovi”. Slikari će također cjelodnevno slikati ispred Galerije “Petar Smajić”, u sjeni hlada, a djeca umjetnici praviti svoje male korake u veliki umjetnički svijet. U Galeriji “Petar Smajić” postavljene su skulpture i slike nastale na ranijim kolonijama, a za vrijeme trajanja kolonije biti će besplatno otvorena za sve posjetitelje. U sklopu Kolonije održati će se i samostalna izložba Ive Kolara, našeg bivšeg mještanina i aktivnog sudionika naših mnogobrojnih Kolonija.

Bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program održava se svaki dan u večernjim satima na pozornici u parku te je besplatan za sve posjetitelje.

PROGRAM:

Kompletan program u PDF-u preuzmite OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari