9. travnja

Osječki Ferivi polumaraton uz rekordan broj prijavljenih trkača na ulicama Osijeka

Ivica Benić/SiB.hr

Bogat program krasi 18. izdanje polumaratona, za natjecatelje pripremljene i simbolične medalje

Ova subota rezervirana je za Osječki Ferivi polumaraton. Bogat program krasit će 18. izdanje popularnog polumaratona, a bit će organizirano nekoliko utrka za koje se dosad prijavio rekordan broj natjecatelja.

Pod sloganom “Utrka s najljepšim pogledom” u subotu 9. travnja održat će se 18. izdanje Osječkog Ferivi polumaratona. Utrka će biti duga 21, 1 km, krenut će u 10 sati, a započet će i završiti na Trgu Ante Starčevića. Trčat će se nešto izmijenjenom rutom zbog radova na Pješačkom mostu pa će se tako utrka odvijati preko cestovnog mosta, a natjecatelji će, kako sugerira i sam slogan, obići neke najpoznatije osječke znamenitosti sve od Retfale pa do Donjeg grada.

Osim polumaratona, održat će se i revijalna utrka građana pod nazivom “Jel trčiš, lega”. Ta će utrka biti duga 5 km, a održat će se pod sponzorstvom Delimana. Njen je početak zakazan nešto kasnije, u 10:15 sati. >> Više od tisuću maratonaca protrčalo Osijekom

Naposljetku, u planu je i štafeta (3x7km) na koju se ove godine prijavilo dvostruko više natjecatelja u odnosu na prethodne godine. Štafetna utrka također će krenuti s Trgu Ante Starčevića u 10 sati.

Za sve trkače koji prođu kroz cilj pripremljena je i medalja koja simbolizira 18. izdanje polumaratona.

Naravno, tu je i tradicionalna Dječja Ledo utrka u kojoj mogu sudjelovati djeca rođena 2008. godine pa nadalje, a bit će podijeljeni u 12 kategorija djevojčica i dječaka. Dječje utrke na rasporedu su nešto kasnije, od 17 sati na šetnici Gornjodravske obale, zapadno od zimske luke, a svi natjecatelji te utrke će, uz prigodne nagrade, dobiti i majice i sladolede. 

“Utrku s najljepšim pogledom završavamo s bogatim glazbenim programom. Pozivamo vas da se opustite i uživate na trgu Ante Starčevića. Od 18:45 sati trg svoj nastup započinje STD “Pajo Kolarić”, a od 21 sati na istoj lokaciji u glazbenom ritmu nastavit ćemo uz osječki rock band Echoes koji će u nama probuditi najbolje plesne pokrete i upotpuniti glazbenicu razglednicu na najbolji mogući način”, poručuju organizatori.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari