VIDEO: Rolovano carsko meso s borovnicom

Autohtoni domaći suhomesnati proizvodi adut su slavonsko-baranjskog gospodarstva i poljoprivrede. Standardizirani i kvalitetni imaju prođu i na domaćem i na inozemnom tržištu.

Kulen nam je već priznala Europa, a na dobrom su putu i ostale
autohtone suhomesnate delicije.

Premda je ključ uspjeha u izvornosti i kvaliteti proizvoda, od
presudne pomoći mogu biti i dobar marketing, ali i inovativnost,
mišljenja su pojedini proizvođači.

U dvorišnoj ostavi obiteljskog gospodarstva
Pavičić u Petrijevcima pravo je malo carstvo
suhomesnatih proizvoda. Melem za oči, a po svemu sudeći i nepce,
svakoga tko ima priliku kročiti kroz vrata odaja tog malog
kraljevstva od kulena i kulenovih seka, rebaraca i kobasica.

No, među njima dva su i potpuno nova i nepoznata kapitalca.
Rolovani su carskim mesom i začinjeni
borovnicom.

Osnova proizvodnje obitelji Pavičić su voćne rakije i pekmezi, za
čije su inovativne kombinacije, poput pekmeza od šljiva s
čokoladom ili stevijom, već pobrali masu medalja.

Suhomesnate proizvode Ivica proizvodi više iz
osobnog gušta, no ukoliko se pokažu zanimljivima tržištu, lako se
prebaciti.

U proizvodnji rolovanog carskog mesa, odnosno svinjske potrbušine
s borovnicom, ima već svoju uhodanu proceduru.

Umirovljeni profesor osječkog Poljoprivrednog fakulteta
Antun Petričević, koji se mesom i znanošću od
mesa bavi već nizom desetljeća, kaže da ovakav proizvod u ovakvom
obliku još nije bio u prilici susresti. Ideju smatra izvrsnom, a
samu inovativnost dobrodošlom.

Rolovanog carskog mesa s borovnicom nema u drugom dopunjenom
izdanju knjige o kulenu i kobasicama, koju su profesor Petričević
i njegovi znanstveni suradnici objavili prošle godine. No, možda
bude u trećem, jer prva su se dva izdanja pokazala punim
pogotkom.

VIDEO:

Tekst/video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari