Na kobasijadi u Grabovcu održanoj prošlog vikenda, ocjenjivala su se 23 uzorka kobasice. Prvo mjesto osvojio je višegodišnji pobjednik, točnije Braniteljska zadruga "Donji grad" iz Osijeka.
Ukus, struktura, izgled i odimljenost kobasica. Sve to
ocjenjivalo se u žestokoj konkurenciji, no neke stvari nisu se
promijenile. Kobasica braniteljske zadruge “Donji grad” ponovno
je osvojila prvu nagradu.
Tri godine zaredom osvajaju i prvo mjesto na Donjogradskoj
kobasijadi. U čemu je tajna?
– Nema tu puno filozofije niti je recept neka strogo čuvana
tajna, kaže upravitelj zadruge Vladimi Flatscher i ističe da
je najvažnije držati se pravilnog omjera i kvalitetnih sastojaka.
Tu posebno ističe važnost korištenja kvalitetne paprike i
naravno kvalitetnog mesa, a najbolje je ono od crne
slavonske svinje.
Mnogi ljudi uzimaju kupovnu papriku koja je lošije kvalitete, a
za svega 40-50 kuna više dobije se vrlo kvalitetna domaća paprika
koja dosta znači za okus finalnog proizvoda.
[span class=attention]POGLEDAJTE:
Kobasicama i kulenu prijeti propast[/span]
Kobasicu rade po tradicionalnoj baranjskoj recepturi, pa svoj
prozvod još i nazivaju baranjski recept, osječka
volja. 2 posto soli, 1.5 posto paprike, 0.5 posto
češnjaka, nešto šećera te alkohola, pravilno dimljenje i kobasica
je gotova.
Do njihovih proizvoda može se doći putem web stranice http://www.bz-donjigrad.hr/
Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:
Izvor:
STV