Vrijeme je za pripremu zimnice – nema bolje od domaće rajčice

Čim su sazreli prvi plodovi u slavonskim vrtovima, počelo se s pripremom zimnice. Sve što se uzgajalo u nastavku godine može se pojesti, a i uštede su prilične. Ovih se dana ukuhava rajčica.  Istražili smo na kakve se sve načine može sačuvati i pripremiti.

Od ranoga jutra puši se u ljetnoj kuhinji Bošnjakovih u Branjinu Vrhu. Kuha se sok od rajčice.

“Dosad smo napravili ukuhanu rajčicu, napitak od rajčice, paštetu od rajčice, pekmez od rajčice i suhu rajčicu, a bit će tu i šalša s raznim okusima“, kaže Ljubica Bošnjak iz Branjina Vrha

Opširnije u prilogu RTL televizije:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/123313/ne-zivi-se-od-politike-nego-od-zimnice-kako-je-spremaju-slavonci-a-kako-zagorci/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari