Rashlađenje u šalici čaja, ledenog čaja!

Jedan od najboljih načina kako si možete pomoći u ovo vrijeme babljeg ljeta je popiti veliku šalica čaja sa ledenim kockicama u njemu. 

Pošto većina ljudi kupuje gotove ledene čajeve, ovu kolumnu
odlučili smo posvetiti upravo tom napitku i pokazati vam kako
ukusan hladni čaj možete napraviti sami u vlastitoj kućnoj
izradi. Sve što trebate su čaj u rinfuzi, voda, hladnjak, kockice
leda i malo dobre volje.

Ono što vam možemo garantirati je da ćete najbolje ledene čajeve
dobiti upravo od voćnih čajnih infuzija. Pitate se zašto su voćni
čajevi tako cool? Evo nekoliko razloga:

– osvježavaju i relaksiraju organizam nakon fizičkom i mentalnog
napora
– mogu se piti i kao hladan napitak
– bogati su vitaminima i mineralima zbog voća u svom
sastavu
– zavodljivih okusa i mirisa
– odličan su izvor vitamina C
– idealan izbor za djecu
– ne sadrže tein/kofein
– snažan su antioksidant
– poznati su kao zaštitnici imuniteta

Kuća zelenog čaja u ponudi ima nekoliko vrsta voćnih čajeva koji
će vam pomoći u ublažavanju ljetnih vrućina. Svi su jako ukusni
tako da nećete pogriješiti prilikom odabira.

JAGODA-KIVI – jabuka, cvjetovi hibiskusa, šipak,
komadići jagode i kivija.
NARANČA-MRKVA – cvjetovi hibiskusa, grožđe,
komadići mrkve, kandirani ananas, komadići jabuke, naranča
kora.
EQUISITE – cvjetovi hibiskusa, šipak, grožđice,
crni ribizli, plodovi bazge, kandirani ananas.
ŠUMSKO VOĆE – cvjetovi hibiskusa, šipak,
komadići jabuke, ribizli, narančina kora, jagode, bazgin
plod.
COLD DRINK SUMMER PUNCH – komadići jabuke,
naranče i limuna, kandirani ananas, papaja, bambusovi listovi,
cvjetovi šafranike i suncokreta, kora naranče.
YOGU PINEAPPLE – komadići jabuke, cvjetovi
hibiskusa, kandirani ananas, komadići jogurta.
BLAGO BOBICA – kupina, malina, bobice bazge,
crveni i crni ribizli, cvjetovi hibiskusa i jagode, komadići
jagode, cikle i jabuke.

Svi voćni čajevi se pripremaju na način da se u zagrijanu vodu na
100 stupnjeva stavi određena količina čajne infuzije (1 čajna
žličica ili drugačije ukoliko je to naznačeno na deklaraciji).
Nakon toga pustimo čajnu infuziju da se namače desetak minuta,
potom procijedimo i ohladimo u hladnjaku. Voćni čaj zatim
poslužimo sa nekoliko kockica leda i kriškom limuna.

Ukoliko želite malo drugačiji okus ledenog čaja predlažemo
probati ovaj recept:

HLADNI ČAJ S OKUSOM BRESKVE I NARANČE

Sastojci za 4 osobe:
5 žličica čaja Assam
4 male breskve
2 naranče
1 žličica limunovog soka
4 žličice šećera

U litru vode, nakon što je zakuhala, stavite čaj (skinite vodu s
vatre) i ostavite 3 minute. Ogulite breskve i razrežite ih na
tanke ploške, procijedite čaj i prelijte ga ponovno u lonac,
dodajući mu breskvine ploške, limunov sok i šećer te ostavite
tako. Procijedite naranču i profiltrirajte te ulijte u lonac s
čajem. Napitak stavite u hladnjak da se potpuno ohladi prije
konzumacije.

I ovaj put smo za sve ljubitelje čaja i one koji će to
tek postati pripremili nagradnu igru gdje najsretnije
natjecatelje nagrađujemo s 2×25 g voćnog čaja ORANGE CARROT. Ono
što trebate napraviti je u komentar ispod ovog članka napisati:
“Hladim se uz voćne čajeve iz KZČ Osijek!”

Puno pozdrava iz Kuće zelenog čaja!

*Nakon objave dobitnika (na FB stranici sib.hr) nagradu je moguće
preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.

Dobitnici su Petra Gungul i Jasmina Vrebić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari