Uspjeh studenske udruge IAESTE i proslava rođendana

Tijekom prošle godine članovi i pripravnici Lokalnog odbora Osijek studentske udruge IAESTE marljivo su radili na prikupljanju praksi te je uspješno prikupljeno 26 stručnih praksi od 22 poslodavca.

Zavidan rezultat ne bi bio isti da udruga nije naišla na izrazitu susretljivost i podršku poslodavaca u Osijeku i regiji. Prakse se razmjenjuju po načelu reciprociteta što znači da za svaku prikupljenu hrvatsku praksu imamo priliku poslati jednog studenta na stručnu praksu u inozemstvo.

Delegacija se lokalnog odbora Osijek uz IAESTE Hrvatska uputila 19. siječnja 2012. na Godišnju konferenciju u Makedoniju gdje su uspješno razmijenjene sve prikupljene stručne prakse.

Priliku za odlazak na praksu ove će godine imati studenti Odjela za matematiku, kemiju i biologiju, Ekonomskog fakulteta, Poljoprivrednog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Građevinskog fakulteta i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu. Najmanje 26 osječkih studenata imat će priliku doživjeti nezaboravna putovanja i upotpuniti svoj životopis inozemnim iskustvom. Prakse na koje studenti odlaze su plaćene i vrlo kvalitetne te studentima daju mogućnost da teoretsko znanje stečeno na fakultetu praktično primjene radom u stranoj tvrtki ili na sveučilištu.

Također, odlazak na stručnu praksu u inozemstvo studentu daje mogućnost ostvarivanja novih kontakata i prijateljstava te priliku upoznavanja različitih kultura i običaja.

Kako bi zaokružili proteklu i poželjeli udruzi uspješnu novu akademsku godinu u klubu Medium MDH 26. je siječnja 2012. godine proslavljen 19. IAESTE rođendan, a ujedno je obilježeno 60. godina djelovanja IAESTE udruge u Hrvatskoj. Na pomno organiziranoj zabavi bili su članovi i pripravnici Lokalnog odbora Osijek, a i svi zainteresirani koji su se željeli družiti te uljepšati i uveličati ovaj događaj. Odaziv je bio izniman, a za dobru atmosferu i glazbu bio je zadužen DJ ZEUS koji je sve rasplesao i držao ih u takvom raspoloženju do sitnih jutarnjih sati. Na proslavi su organizirane igre “Brzinska konzumacija krempite” i “5team6beer waterfall speed test”, a pobjednici su dobili zaslužene nagrade.

[blockquote]Dođite na proslavu IAESTE Tropico Party. Više informacija OVDJE. [/blockquote]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari