FOTO: Održana prva PechaKucha Night u Osijeku

Peča Ča, Peča Kuča, Pečaču…. Još uvijek nismo sigurni kako se pravilno izgovara, no ono što znamo je da je prva održana PechaKucha u Osijeku oduševila sve posjetitelje.

2c3d97601f4c2a9060f164fff10ac4e1.jpg

U točno 20:20h u kinu Urania, okupio se velik broj posjetitelja. Svi oni koji su zakasnili nažalost nisu pronašli mjesta jer je cijelo kino bilo popunjeno. S prezenzacijama se nije kasnilo, a ono što smo čuli od kreativaca oduševilo nas je i potaklo da uključimo maštu.

Za one koji su propustili, PechaKuha je noć neprofitnog tipa, koja funkcionira na način da se publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja prezentacije kreativaca je ispričati što rade, što ih inspirira i kakvo su iskustvo stekli. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, već oni slijede na samom kraju, uz glazbu i druženje.

Poslušali smo svih 10 i svi su nas oduševili svojim inovativnim idejama i voljom koja im je trebala da se upuste u ove projekte. Prezentirali su Lisnati odred, Marka Pavlovića, Filipa Bojovića, Željka Rihu, Matiju Drozdeka, Nikolu Bojića, Akos Huttera, Damira Prizmića, Petru Cicvarić i Marka Dješku.

Svaka prezentacija trajala je točno 6 minuta i 40 sekundi a predstavljeno je 10 zanimljivih projekata na kojima i dalje rade. Neki od njih su kutije za prvu sadnju ili kako su oni rekli ‘revolucija biljaka’, didaktičke igre za djecu rasprostanjene po svijetu, otvoreno kazalište ‘Teatar 054’ i mnoge druge.

After se održao u Lumieru, gdje ste uz odličnu glazbu, ekipu i druženje mogli porazgovarati sa svakim od umjetnika te ih pitati sve što vas zanima.

Ovaj kulturni događaj u Osijeku svakao povećava svijest građana o kulturi, dizajnu, umjetnosti i ostalim oblicima kreativnog izražavanja. Kino Urania zaživjelo je na nekoliko sati, a što se tiče PechaKuche, kako saznajemo, njih će u Osijeku biti još.

Tekst: M.Čulo/SiB.hr
Foto: K.Konig i M.Čulo/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari