Otvorenje ‘Proljetnog salona’ u Kazamatu

Pozivamo Vas na otvorenje umjetničkog projekta/izložbe radova pod nazivom Proljetni salon 2013., koje će se održati u utorak, 21. svibnja, s početkom u 20,00 sati u dvorištu Galerije Kazamat..

Pozivamo Vas na otvorenje umjetničkog projekta/izložbe radova pod nazivom Proljetni salon 2013., koje će se održati u utorak, 21. svibnja, s početkom u 20,00 sati u dvorištu Galerije Kazamat, jednoj od četiri lokacije na kojoj će, zaključno s petkom, 24. svibnja, zainteresirani u staroj gradskoj jezgri Tvrđi moći razgledati izabrane raznovrsne radove.

Naime, konačno možemo otkriti i lokacije ovoga zanimljivog i kreativnog događaja, a to su, uz dvorište Galerije Kazamat, i prolaz kroz Vodena vrata, zatim ulaz u Muzej Slavonije – Arheološki muzej te ulazni hodnik (prednji) u zgradu Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera na Trgu sv. Trojstva.



Na tim lokacijama tijekom četiri dana bit će postavljen ukupno 41 raznovrstan rad (crteži, slike u različitim tehnikama, fotografije, skulpture, video i likovne instalacije), od 34 autora, koje je, između ukupno 110 radova od 53 autora različite dobi i obrazovanja, pristiglih na poziv umjetnicima, izabrao tročlani stručni žiri: doc. dr. sc. Vladimir Rismondo, povjesničar umjetnosti, zatim Nikola Faller, akademski kipar i land art umjetnik, te Matija Drozdek, grafički i informatički dizajner.

Tijekom Salona bit će predstavljeni i uradci dva posebna gosta Proljetnog salona: izložba fotografija “Snovi na javi” mlade, ali već poznate osječke fotografkinje Marine Filipović Marinshe te zvučne instalacije mladog umjetnika Ivana Jovanovca.

Ujedno se zahvaljujemo i svim volonterima koji su se prijavili, a koji će svakoga dana od 14 do 20 sati, čuvati radove na navedenim lokacijama i, po potrebi, uklanjati ih u slučaju lošeg vremena.



Zanimljivost je kako će na otvaranju Salona biti putem videoprojekcije nazočnima prikazani i SVI radovi koji nisu dobili potrebnu potporu žirija i nisu izabrani za izlaganje.

Inače, Proljetni salon kao svoj seminarski projekt organizira jedanaest studenata 1. godine diplomskog studija Odjela za kulturologiju osječkog Sveučilišta, uz mentorstvo doc. dr. sc. Vladimira Rismonda, a koji se na potpori posebno zahvaljuju Odjelu za kulturologiju, Gradu Osijeku te drugim sponzorima i pokroviteljima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari