Predstavljen Dekanter kao podrška eno gastro turizmu

Sukladno najavi danas je u prostorijama vinoteke "Vinita" u Osijeku održana prezentacija plana rada novoosnovane udruge "Dekanter".

Predsjednik udruge Damir Zrno istaknuo je kako je udruga osnovana
s ciljem edukacije lokalnog stanovništva o vinima koja se
proizvode u našoj regiji i cijeloj Hrvatskoj, te o kulturi stola.
“Ujedno”, kaže Zrno, “kroz naš ćemo rad provoditi projekte kojima
ćemo promovirati turizam, hranu i vina izvan granica Hrvatske.”

Dodao je da se u udrugu mogu učlaniti svi zainteresirani
punoljetni građani (članarina je 200 kuna), a za članove su
pripremljeni popusti, akcije, posebne ponude putovanja i ostalo.

Gost na današnjem predstavljanju bio je zamjenik gradonačelnika
Osijeka Vladimir Ham, koji je i sam prolazio određene eno-gastro
edukacije. Posebno je pohvalio projektni pristup udruge
“Dekanter” od početka djelovanja.

“Grad Osijek neće financirati hladni pogon udruga, one moraju
imati konkretan plan rada i upravo sam zbog toga danas došao dati
podršku ovoj udruzi”
, zaključio je Ham.

Na konferenciji je gostovao i direktor Turističke zajednice
Osječko – baranjske županije Antonio Sobol.

“Hrana i vino su najbolje što možemo ponuditi našim gostima,
dakako uz poznato slavonsko i baranjsko gostoprimstvo”
,
rekao je Sobol i dodao kako se u promociju apsolutno trebaju
uključiti i razne udruge, koje “svojim dobrim idejama mogu
uvelike pomoći u što boljem osmišljavanju turističke
ponude.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari