Njegovo veličanstvo – kulen. I čovjek koji o njemu zna, možemo slobodno reći, sve! Antun Petričević rođen je u obitelji svinjogojaca u Starim Mikanovcima. Na kulenu je, doslovce, odrastao!
On mu je postao i životni poziv i temelj velikoga znanstvenoga
rada. Znanje prikupljeno kroz desetljeća objavio je dr.
Petričević 1999. godine u knjizi ‘Slavonski domaći kulen
i kobasice’, koja je sada doživjela i drugo,
dopunjeno izdanje. Na njemu je radio s Krstom
Benčevićem i Goranom Kušecom.
Premda namjerava još dugo i puno raditi, dr.
Petričević u kolegi Kušecu, koji je
radom o sirovinama za proizvodnju kulena dopunio ovo izdanje,
vidi svojega nasljednika.
Proizvođači kulena kažu – neizmjerno im je bila važna pomoć
dr. Petričevića i njegovih suradnika, i
zahvaljuju im za sve veću kvalitetu suhomesnatih slavonskih
domaćih proizvoda, prije svega, naravno – kulena!
VIDEO:
{youtube}iNdIjtQbxBk{/youtube}
Tekst i video: STV