PREDSTAVLJAMO: Aplikacija ‘Istraži Osijek’ najbolja poduzetnička ideja u OBŽ

Na nedavno završenom natječaju za Najbolju poduzetničku ideju u OBŽ, prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 15 tisuća kuna osvojio je rad Sande Duk.
[span class=camera]VIDEO: Proglašene najbolje poduzetničke ideje u OBŽ[/span]

Radi se o aplikaciji “Istraži Osijek dok si u pokretu”, a to je prvi puta da je na natječaju za najbolju ideju pobjedio projekt vezan uz IT sektor. U posljednje vrijeme svjedoci smo ekspanzije te grane gospodarstva u Osijeku, a posebice vrijedi istaknuti tvrtke i pojedince okupljene oko inicijative Osijek Software City. Stoga ovakva odluka žirija ne treba čuditi. Zasigurno, broj ovakovih ideja će sve više rasti, a na svim start up projektima je da uspiju pronaći svoje mjesto pod suncem kako u Hrvatskoj tako i na globalnom svjetskom tržištu.

Mobilna aplikacija “Istraži Osijek dok si u pokretu ” interaktivan je i moderan prikaz svih relevantih događaja, aktivnosti i informacija u gradu i županiji. Prva je i jedina aplikacija ovakvog sadržaja i sa tako razvijenim mogućnostima unutar same aplikacije za našu regiju namijenjena lokalnim stanovnicima, turistima, tvrtkama i svim interesentima za naše područje. Bilo da ste samo posjetitelj ili stanovnik ovog područja, zadovoljit će sve vaše potrebe dok ste u pokretu. Aplikacija će biti dostupna na najpopularnijim mobilnim platformama i naravno biti će besplatna, rekla nam je Sanda Duk.

Od ideje do realizacije dug je put, a Sanda se nada kako će uz pomoć lokalne sredine svoju ideju uspjeti i realizirati. Dalo bi to potpuno drugačije iskustvo svima prilikom posjeta Osijeku.

Kategorije koje ćete moći pronaći unutar aplikacije su: Iznenadi me, Istraži Osijek, Događanja, Gastro, Smještaj, Atrakcije, Mapa grada, Prijevoz, Osijek news, Shopping, Ponude i akcije, Parking, Servisi, Vremenska prognoza, Wifi i Marketing. Mogli bismo reći – sve ono što je potrebno za bezbrižan boravak u jednome gradu.

Cijela aplikacija je u potpunosti grafički razrađena, a posebno ističemo dio Iznenadi me gdje će za vas poput igre Kolo sreće sama aplikacija izabrati što raditi u Osijeku taj dan, bilo da se radi o gasro ponudi bilo da se radi o događanjima u gradu toga dana.

S obzirom da za grad Osijek, kao niti za veliku većinu ostalih gradova u Slavoniji i Baranji nema sličnog vodiča, razvoj ovakve aplikacije bio bi značajan korak naprijed ka informatizaciji današnje turističke ponude, zaključuje gospođica Duk.

Tekst: T.M./SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari