Osječanka osmislila zabavnu igru za učenje matematike

Osječanka Brigita Petrović osmislila je i patentirala zanimljivu društvenu igru za učenje matematike. Ove ljetne praznike provedite uz Domi-mat i kroz igru naučite i vježbajte množenje i dijeljenje.

Domi-mat je društvena igra s pitanjima-odgovorima iz tablice množenja i dijeljenja. Igra se kao “Domino” s dva ili više igrača.

“Riječ je o zanimljivoj inačici poznate igre Domino. Primjer- na jednoj pločici piše 2×2, a na drugoj 4 i treba ih spojiti. Pobjednik je onaj igrač koji prvi potroši svoje pločice. Radi se o zabavnoj ali i edukativnoj i igra razmišljanja ne samo za male, već i za odrasle. Najzaintresiraniji za ovu igru su upravo roditelji koji na taj način sa svojima mališanima ponavljaju školsko gradivo ali i provode ugodne zajedničke trenutke” – izjavila je Brigita koja svoju ideju zaštitila u osječkom Tera Technopolisu, centru za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništvo.

Osvojenih nekoliko zlatnih medalja dokaz su da se radi o vrlo upješnoj ideji. Uz pomoć Domi-mata osnovnoškolci će s lakoćom savladati tablicu množenja i dijeljenja, ali se usput i dobro zabaviti.

Više informacija možete saznati putem maila domimat51[at]gmail.com.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari