Novi Mercedesov terenac početkom travnja na domaćem tržištu

Prve isporuke GLA, Mercedes-Benzova kompaktnog SUV-a naslonjenog na A-klasu s povišenom podnicom, najavljene su za početak slijedeće godine, a prvi GLA u Hrvatsku bi trebali stići početkom travnja.

Kupci mogu birati između tri linije opreme Style, Urban i AMG Line, paketa Night i Exclusive, te mnoštva dodatne opreme.

STYLE – Atraktivni 17-inčni kotači od lakog metala s pet dvostrukih krakova, prednja maska srebrne boje s kromiranim umetcima, kao i kromirani dijelovi prtljažnog prostora daju otmjeno-dinamičan izgled. Unutrašnjost definiraju udobna sjedala u kombinaciji koža/tkanina, multifunkcijski upravljač te ručica mjenjača u koži sa srebrno/kromiranim elementima kao i obloge sa završnom doradom u karbon strukturi.

URBAN – Linija uključuje prednju masku srebrne boje s kromiranim umetcima, 18–inčne kotače od lakog metala s 5 dvostrukih krakova te twin – pipe ispušni sustav s kromiranim završecima obloge integriranima u branik. Sportski karakter unutrašnjosti daju sportska sjedala s integralnim naslonima za glavu, multifunkcijski upravljač u koži s perforiranim dijelovima za bolje držanje, te atraktivna instrument ploča sportskog dizajna.

Detalji kao što su kontrastni prošivi i zaobljene obloge zaokružuju dojam vrhunske kvalitete.

AMG – Sportski ovjes i upravljanje i još veći užitak u vožnji donosi AMG Line zahvaljujući podvozju spuštenom za 15 mm te SportsDirect – Steer sustavom. Izvana, atraktivne značajke uključuju AMG styling karoserije, 18-inčni AMG kotači od lakog metala, twin – pipe sportski ispušni sustav s kromiranim završecima obloge integriranima u branik. Unutrašnjost također odiše sportskim karakterom: sportska sjedala, multifunkcijski sportski upravljač te ručica mjenjača u koži sa srebrnim – krom detaljima.

Automobil je dug 4420 mm, širok 1800 mm, te visok 1500 mm. Krasi ga izuzetno mali koeficijent otpora zraka (0,29), najnovija generacija sustava stalnog pogona na sva četiri kotača 4MATIC i posebno pripremljeni ESP kako bi bio omogućio adrenalinske izlete izvan uobičajenih cesta.

Za početak su u ponudi redni četverocilindraši, dva benzinska i dva dizelska motora. Najmanji zapremnine 1,6 litara u GLA 200 razvija 156 konjskih snaga, a GLA 250 od 2 litre nudi 211 konjskih snaga.

U ponudi su i dva dizelska motora zapremnine 2,2 litre: GLA 200 CDI sa 136 te GLA 220 CDI sa 170 konjskih snaga. S vremenom se mogu očekivati i GLA 180 CDI koji će iz 1.5-litrenog dizelaša izvlačiti 105 KS, te AMG inačica koja će imati 2.0-litreni turbo-benzinski motor sa čak 360 KS poznat iz CLA.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari