Slavonsko pivo – ljubav, trud i inat Slavonije

  Povodom lansiranja novog piva, Slavonskog Pils piva, Pivovara Osijek organizirala je prezentaciju na Salašu Lamut u Mirkovcima (kraj Vinkovaca).
U pravom slavonskom ambijentu, uz obilje slavonskih delicija i vrhunsku glazbu tamburaškog sastava Bosutski bećari predstavljeno je novo pivo koje objedinjuje cjelokupno bogatstvo Slavonije.



Direktor Pivovare Osijek Antonio Drobina, objasnio je zašto baš Slavonsko pivo:

“Iz ponosa i inata što smo iz srca Slavonije i ne stidimo se svojega i zato što cijela Hrvatska voli naš vedri duh, našu dobru hranu i piće. Radili smo na ovom pivu sa puno ljubavi i truda, angažirali vrhunske stručnjake i koristili samo najkvalitetnije sirovine kako bismo vama dali pivo na koje ćete biti ponosni jer osim što nosi ime ove naše bogate Slavonske regije ono i svojim okusom priča tu priču.”

Uz direktora, Slavonsko Pils pivo predstavili su i ljudi koji su izravno sudjelovali u proizvodnji samog piva, te je tom prilikom međunarodni majstor pivar Hubert između ostalog istaknuo zbog čega i na koji način se uključio u realizaciju ovog projekta:

“Već duže vrijeme poznajem , kontaktiram i razmjenjujem iskustva sa Pivovarom Osijek. Poznat mi je sav proizvodni i ljudski potencijal Pivovare te specifičnosti Slavonije i Baranje. Njena tradicija i osebujnosti. Znajući navedeno sve je upućivalo da Pivovara Osijek može realizirati i najzahtjevnije i najkvalitetnije proizvode. Svoje dugogodišnje iskustvo njemačkih pivara i piva objedinio sam sa slavonskom iskustvom i tradicijom. Slavonsko pivo je rađeno u duhu najpoznatijega zakona o pivu ” zakona o čistoći piva””.

Prema tom zakonu, pivo se smije proizvoditi samo od hmelja, slada i kvasca, bez drugih dodataka te prirodne izvorske vode u duhu pivarske tradicije. Slavonsko pivo je na pravi način objedinilo ovaj svjetski poznati zakon.

U sve ovo iz Pivovare Osijek poručuju da se uvjerite sami, kušanjem našeg Slavonskog piva, napravljenog od Slavonije!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari