U osječkim stanicama za tehnički pregled nestašica registarskih pločica

Poželite li u posljednjih nekoliko tjedana registrirati novo vozilo ili ono uvezeno iz neke od europskih zemalja, znajte kako bi to mogao postati vrlo iscrpljujuć posao.

Naime, kako nam je više čitatelja javilo, prava je avantura pronaći registarske pločice u nekoj od osječkih stanica za tehnički pregled.

“Danas sam izgubio cijeli dan obilazeći sve stanice u gradu i na kraju sam otišao kući ne obavljenog posla. Službenici u stanicama samo sliježu ramenima i nemaju komentara na ovaj problem,” kaže nam jedan od čitatelja.

Pokušali smo saznati i službeni odgovor zašto je tomu tako, ali nismo dobili konkretan odgovor, osim onog neslužbenog, da će pločice stići u stanice uskoro. Neki od djelatnika u stanicama se nadaju kako bi se to trebalo dogoditi sredinom narednog tjedna.

Razlog nedostatku pločica mogla bi biti promjena dizajna samih pločica. Podsjetimo, prošle godine, na natječaju koji je proveo MUP, za novi dizajn pločica pobijedio je autorski rad Borisa Ljubičica, ali je nakon niza kritika javnosti odlučeno kako će se tražiti novo rješenje. Kada je ono pronađeno, ponovo je došlo do problema prije realizacije i cijela priča je zaustavljena. Nove tablice trebale su inače biti u primjeni od početka ove godine.

U konačnici, Hrvati će dobiti nove pločice u skladu s EU standardima, a do tad ćete za pronalazak pločica u stanicama morati biti strpljivi i brzi kad pločice stignu i budu raspoložive za vaše nove metalne ljubimce.

EDIT 09.02.2016.: Opširnije o ovoj temi i zašto je nestalo pločica, pogledajte u prilogu RTL Televizije:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/91725/otkivamo-sto-se-krije-iza-nedostatka-registracijskih-plocica-u-cijeloj-drzavi/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari