VIDEO: Što nudi Zlatna greda?

  Već je poznato kako kontinentalni turizam bilježi posljednjih godina sve bolje rezultate. Osječko-baranjska županija puna je potencijala ali i već potvrđenih destinacija koje turiste vraćaju na ponovni dolazak. Jedna od takvih destinacija sigurno je i Zlatna greda.

Već je poznato kako kontinentalni turizam bilježi posljednjih godina sve bolje rezulatate. Osječko-baranjska županija puna je potencijala ali i već potvrđenih destinacija koje turiste vraćaju na ponovni dolazak. Jedna od takvih destinacija sigurno je i Zlatna greda.
U tom je dijelu Baranje, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek prepoznala veliki potencijal.


Netaknuta priroda, šuma, životinje, rijeka Drava
– prirodni su resursi koje je udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek prepoznala i znala cijeniti još prije deset godina. Tada je i počela njihova priča s eko centrom Zlatna greda.

Udruga je Zeleni Osijek jedna od vodećih po broju projekata koji se financiraju ili sufinanciraju iz europskih fondova. Upravo zahvaljujući dobrim idejama uspjeli su dobiti i novce, pa i svoje ideje polako ali sigurno i realizirati. Jer na početku sve je bio čisti entuzijazam.

Uredili su imanje Zlatna greda te prije pet godina osnovali prvu ekološku turističku agenciju u Hrvatskoj – Zlatna Greda. Za temeljni cilj imaju zaštitu i promociju prirodnih i tradicijskih vrijednosti kroz edukaciju i posjete prema načelima eko turizma.

Eko turistički programi prilagođeni su za različite uzraste i interese. Od laganih šetnji i uživanja u prirodnim ljepotama Kopačkog rita do cjelodnevnih ekspedicija u dubinu dunavskih šuma, edukacija o biljnom i životinjskom svijetu, Srednjeg podunavlja do timskih igara u prirodi.

Ulaskom u EU i otvaranjem granica, sigurno je kako će ova destinacija mnogima biti među omiljenima.

FOTO: Veslima kroz bespuća Kopačkog rita

GALERIJA: Posjet eko centru Zlatna greda

VIDEO:

TEKST: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari