Rostovo – idealna stanica za odmor na putu do mora

Zaputite li se na more "preko Bosne" neizbježno je da ćete negdje i zastati i osladiti se nekim od domaćih specijaliteta. Zato je Rostovo idealno mjesto za vas.

Hotel Rostovo otvoren je za potrebe OI 1984. u Sarajevu da 2006. godine bio potpuno otvoren i spreman za zimsku sezonu. 2008. godine obogatio je svoju sportsko-rekreacijsku ponudu stazom za planinarenje, stazom za biciklizam (mountain-bike koji se mogu iznajmiti u sklopu hotela). Također izgrađeno je i etno selo koje ima kapacitet 60 ležajeva. U selu se mogu vidjeti mnoge znamenitosti iz davnog vremena tj., pribori i alati kojima su se koristili stari.

Ono što je posebno za Rostovo jest klima i priroda. Čist zrak i netaknuta priroda Rostovu su dali nadimak “zračna banja” što je dokazano primjerima da su ljudi ozdravili od samoga boravka na njemu.

Zaputite li se iz Slavonije i Baranje prema moru poprijeko, bitno je znati kako je Rostovo udaljeno 12 km od Bugojna, koje je geografski locirano na raskrsnici puteva: Sarajevo-Zenica-Novi Travnik-Bugojno-Kupres-Livno-Split.

Za provjerene gurmane nude specijalitete ispod peke spremljene na izvorni narodni način. Također uz tradicionalnu bosansku kuhinju nude i sve dalmatinske specijalitete (svježa riba, drniški pršut…). Detaljan jelovnik pogledajte OVDJE.

Za sve one koji ne mogu živjeti bez interneta bitno je reći kako ukoliko zastanu u Rostovu mogu koristiti i besplatan Wi-fi.

Rostovo je i idealno mjesto ukoliko poželite promjenu od uobičajenog odmora ili jednostavno poželite provesti romantični vikend na drugačiji način.

Više o Rostovu možete saznati na njihovoj internet stranici Rostovo.ba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari