"Pogled" Marka Mrkonjića

U Arheološkom muzeju otvorena izložba poznatog osječkog fotografa

Dubravka Petrić/PIXSELL

Većina fotografija snimljena je u proteklih 10 mjeseci na prostoru od Iloka do Papuka. Postav se može pogledati sljedećih 10 dana

Sinoć je u Arheološkom muzeju u Osijeku održana promocija fotomonografija “Pogled” osječkog fotografa Marka Mrkonjića, nastala nakon jednogodišnjeg istraživanja najljepših kutaka Slavonije.

“Izložba je nastala s idejom da Slavoniju prikažem iz jedne bolje i ljepše perspektive, a tek kad sam počeo snimati dronom shvatio sam da su oko nas predivni prizori kojih najčešće nismo ni svjesni. Na svemu sam radio oko godinu dana, uz veliku pomoć Krešimira Reze, Ivana Vidakovića i Nikole Patkovića kojima zahvaljujem na svemu”, rekao je Mrkonjić.

Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić te direktorica Turističe zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

“Hvala našem fotografu i fotoreporteru Marku Mrkonjiću na uloženom trudu da Slavoniju i Baranju prikaže u svoj njihovoj ljepoti i jedinstvenosti”, rekao je Lukić.

Direktorica Turističe zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić naglasila je kako fotografije iz zraka, iz jednog potpuno drugačijeg kuta, omogućavaju publici potpuno drugačiji doživljaj slavonske arhitekture, njezinih boja  kontura i svega onoga što Slavoniju čini drugačijom turističkom destinacijom.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Marko Mrkonjić rođen je 1982. godine u Osijeku. Bio je dugogodišnji suradnik Večernjeg lista, Glasa Slavonije i Pixella, a trenutno surađuje s fotoagencijom Cropix i Hinom. Sudjelovao je na projektu izrade fotomonografije za Hrvatske ceste te u pripremi fotografija za izradu udžbenika za 3. i 4. razrede u izdanju Školske knjige. Do sada je imao dvije samostalne izložbe.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari