Stadionsko naselje će do kraja ljeta s gradom biti spojeno novim nathodnikom

Do kraja ljeta stanovnici Stadionskog naselja bit će spojeni  s ostatkom grada novim nathodnikom koji će premostiti južnu obilaznicu.

Tu informaciju, nakon što su mu je prekjučer potvrdili u Hrvatskim cestama, priopćio je Ivan Karalić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad, s vijećnikom Petrom Kopunovićem Legetinom, na mjestu gdje su do prije završetka proširenja obilaznice prelazili, ali i prosvjedovali, stanovnici Stadionskog naselja zbog izgubljene “staze slonova”.

Radovi počinju idući mjesec, a izvođač će biti Osijek-Koteks. Vrijednost novog objekta preko južne obilaznice je tri milijuna i 94 tisuće kuna.

Nathodnik će biti raspona 77 metara, bit će otvoren i osvijetljen led rasvjetom. Kako bi se olakšao prelazak imat će i kanalice za bicikliste i dječja kolica kako bi ih stanovnici Stadionskog naselja mogli lakše dizati na nathodnik, a imat će rješenje i za invalidne osobe, odnosno rampe.

Karalić je kazao kako će se o održavanju brinuti Grad Osijek koji će sagraditi i prilazne staze od naselja do nathodnika

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari