Projekcije animiranog filma u GISKO

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i video klub "Mursa" pozivaju vas na projekcije animiranog filma...

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i video klub ”Mursa”, organiziraju projekcije animiranog filma autora članova video kluba ”Mursa”, kratkih filmova autora Saše Zeca i programa Zagrebačke škole crtanog filma. Program će se održati u petak, 15. lipnja 2012. godine s početkom u 16:30 sati u prostoru Kluba za mlade Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Program započinje dječjim radovima članova video kluba ”Mursa” koji traje 50 minuta. Za ovu prigodu sastavljen je program od 27 naslova iz produkcije Sekcije animiranog filma video kluba ”Mursa” koji predstavlja presjek djelatnosti Sekcije od 2007. godine pa sve do danas, dakle u prvih 5 godina. Filmovi su rezultat rada mladih autora različitih dobnih skupina pa se stoga i način komunikacije ideja prema gledatelju, kao i sama njihova kompleksnost i slojevitost drastično razlikuje. Ipak, nikako ne treba mlađe autore olako ”otpustiti” kao nevješte jer njihova mašta i ”manjak” ukalupljenosti u društvene norme i obrasce ponašanja mogu ponuditi vrlo svježe perspektive na manje ili više obične i svakodnevne teme, a to u više od jednog navrata i čine. Nakon toga slijedi rad Saše Zeca koji traje oko 6 minuta. Iako zvuči kratko, to su duhoviti filmići koji se mogu gledati više puta, a i ljudi im mogu pristupiti i kao video-instalaciji. Naime, ako se vrte u loopu dulje vrijeme, svatko će uz piće i priču moći i apsolvirati sve filmove, ako ne od prve, onda od treće ili četvrte. Na kraju programa u projicirati će se radovi Zagrebačke škola crtanog filma. To je isti program koji je vrćen u Zagrebu u ciklusu Kratki utorak na Tuškancu, ali i u San Franciscu početkom ove godine. Sam program je vrlo suvisao presjek Zagrebačke škole i filmovi će biti restaurirane kopije.
 

Video klub ”Mursa”, nekadašnji Kino klub ”Mursa” udruga je građana koja se bavi promicanjem filma i filmske kulture kroz organizaciju i provođenje, kako klupske produkcije; odnosno produkcije filmova autora – članova kluba, tako i osmišljavanje, organizaciju i provođenje programa filmske edukacije djece, mladeži i odraslih.


Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:
 

Klub za mlade 031/211-472
Nataša Dorić, video klub ”Mursa” 091/ 3510643

Osoba za kontakt:
Marin Seleš, mag. informatologije

Ravnateljica GISKO:
Dubravka Pađen-Farkaš, dipl. knjižn.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari