VIDEO: Ovako Korejci pjevaju bećarac!

U sklopu dnevnika Nove TV prikazan je i prilog o muškoj vokalnoj skupini Sinovi atara te njihovom posjetu Koreji. Pogledajte kako zvuće bećeraci kada ih pjevaju upravo Korejci.

‘Bećarac baš nisu mogli izgovoriti kao riječ, ali birali smo stihove bez slova č, ž, š’, kaže Mirza Karić iz Sinova atara.

Djeca su naučila šetano kolo uz pjesmu, onima nešto starijima drmeš nije bio nikakav problem. ‘Gangnam style koji je tamo popularan nije ništa posebno, i mi možemo svoj bećarac, drmeš, neke plesove modernizirati po svijetu, samo nam treba dobar marketing’, kaže Mataić.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Bećarac pod zaštitom UNESCO-a, ali na engleskom jeziku[/span]

No i bez marketinga na festivalu gdje sudjeluje 30-ak zemalja Hrvati su bili pravi hit. ‘Nije bilo koraka koji smo prehodali, a da se netko nije stao s nama fotografirati’, kaže Antun Božić, voditelj Sinova atara za dnevnik Nove TV. Pljesak je zato stigao nakon svakog nastupa.

[span class=attention]POGLEDAJTE: B.a.b.e VS Osječko – kome smeta bećarac? [/span]

[blockquote]Muška vokalna skupina Sinovi atara, osnovana je u listopadu 2010. godine, s ciljem očuvanja i njegovanje pjesama Šokadije, većinom Slavonije, Baranje i Srijema. U početku je djelovala pod okriljem Društva Šokadija Zagreb, ali je u ožujku 2012. godine počela djelovati samostalno. Sinove Atara čini petnaest momaka, koji su gotovo svi Slavonci, s prebivalištem u Zagrebu, što zbog studiranja, što zbog rada. Ali među njima su i momci rodom iz ostalih dijelova Hrvatske, ali koji iz ljubavi prema Šokačkoj pjesmi i druženju, ipak zavređuju mjesto u MVS Sinovi Atara![/blockquote]

Izvor: Dnevnik.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari