‘Lipaši’ posjetili Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama!

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” Osijek u četvrtak navečer, 27. prosinca 2012. godine, posjetili su Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Osijek.

U prostorijama sjedišta Društva, koje se nalaze na Solarskom trgu 2 (stara vodocrpna stanica na Promenadi, ispod Rokove crkve) održano je prigodno božićno-novogodišnje druženje, a “lipaši” su članovima Društva odnijeli prigodne poklone – dokumentarij “Naše zlatne godine” i zidne kalendare HPD Lipa za 2013. godinu.

Tom prilikom članovima zbora predstavljen je rad Društva, ponuđeni su sokovima i kolačićima, a štićenici su izrecitirali nekoliko pjesama. S druge strane, “lipaši” su njima, naravno, otpjevali nekoliko prigodnih božićnih skladbi.Tako je HPD “Lipana lijep, humanitaran način okončala aktivnosti u 2012. godini.

Naime, taj je posjet dogovoren nakon tradicionalnoga, uspješnoga i iznimno posjećenoga, Božićnoga koncerta HPD “Lipa” koji je na sam Božić, 25. prosinca, po 20. put organiziran u prepunoj Crkvi sv. Mihaela u Tvrđi. Podsjetimo, koncert je imao i humanitarni karakter, a članovi udruge, na čelu s predsjednikom Ivom Ojvanom, bili su posebni gosti koncerta. Ulaz u crkvu bio je uobičajeno besplatan, no posjetitelji su bili pozvani da na izlazu iz crkve daju svoje dobrovoljne priloge. Time je prikupljeno oko 4.700 kuna, na čemu zahvaljujemo svim građanima, a taj prihod namijenjen je za potporu Društvu za pomoć mentalno retardiranim osobama Osijek.

Inače, ovo Društvo djeluje na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka od 1958. godine. Okuplja oko 60 članova od kojih je 40-ak nominalnih, odnosno osoba s mentalnom retardacijom uključenih u aktivnosti koje udruga organizira u suradnji s njihovim roditeljima i stručnjacima. Članovi Društva su osobe s mentalnom retardacijom koje žive u svojim obiteljima sa zajedničkim ciljem unapređivanja kvalitete življenja osoba s mentalnom retardacijom, prevencije prerane institucionalizacije, socijalne skrbi, integracije u društveni život, kao i organizacije različitih oblika aktivnosti i radnih okupacija primjerenih njihovim mogućnostima.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na brojeve telefona: 098 / 437-468 (tajnica HPD “Lipa” Marina Hlupić) ili 091 / 509-12-08 (dopredsjednik i glasnogovornik “Lipe” Tomislav Levak). HPD “Lipa” ovim putem želi vam sretnu novu 2013. godinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari