VIDEO: U HNK Osijek održan dječji festival ‘Zeko i potočić’

Osijek je prošloga vikenda bio središte zabave za djecu! Naime, u programu Dječjega tjedna u Osijeku je održana besplatna kino-projekcija filma, dječji vašar i glavni događaj, u nedjelju u HNK-u dječji festival Zeko i potočić!

Osijek je prošloga vikenda bio središte zabave za djecu! Naime, u programu Dječjega tjedna u Osijeku je održana besplatna kino-projekcija filma, dječji vašar i glavni događaj, u nedjelju u Hrvatskom narodnom kazalištu – dječji festival Zeko i potočić!

Taj je festival prvi puta održan u lipnju 2008. godine u spomen na glazbenika i skladatelja Branka Mihaljevića, autora pjesme za djecu ‘Zeko i potočić’, uz koju su odrastale mnoge generacije.

Cijeli je prošli tjedan, zapravo, bio u znaku zabave, smijeha i bogatoga programa za djecu, za razvijanje njihove nadarenosti i kreativnosti. Održane su nagradne igre, druženja na sportskim terenima, a vrhunac manifestacije bio je – festival na kojemu je sudjelovalo gotovo stotinu izvođača od 6 do 12 godina koji su izveli 14 novih skladbi. Pjesmu Zeko i potočić izveo je pjevač Opće opasnosti Pero Galić.

Festival je i ove godine organizirao Gradski radio, uz potporu Grada Osijeka, a kao i prethodnih godina i ove će biti izdan album s izvedenim pjesamama.

VIDEO:

Tekst/video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari