Kazne za vezivanje pasa do tisuću kuna, ali u određenim slučajevima ipak dozvoljeno

Osijek je, nakon Zagreba, drugi hrvatski grad koji će zabraniti držanje pasa na lancu. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradske vlasti trebale bi izglasati izmjene i dopune Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca. No, ipak vezanje pasa ipak će biti dozvoljeno pod određenim uvjetima.

“Pas se ne smije držati tako da je trajno vezan ili trajno smješten u ograđenom prostoru za pse. Pas se smije vezati samo ako ne postoji mogućnost smještanja u ograđeni prostor za pse. Pas dužine do jednog metra ne smije se vezati na dužinu kraću od tri metra, a pas dužine veće od metra ne smije se vezati na dužinu kraću od trostruke dužine životinje, mjereno od vrha repa do vrha njuške“, navodi se u prijedlogu izmjena Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca.

Kazne, koje će iznosit od 600 do 1000 kuna, će ispisivat komunalni redari, ali tek od iduće godine. Za početak će izdavati samo upozorenja.

Opširnije u prilogu RTL televizije:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/148833/osijek-ce-kaznjavati-drzanje-pasa-na-lancu-s-od-600-do-tisucu-kuna-ponekad-im-vratovi-srastu-s-metalom-pa-moraju-na-operaciju/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari