uzgajivačnica u nardu

Slavonski Robin Hood, koji slovi za najvećeg psa na svijetu, proglašen prvakom svijeta

Facebook

Robin se tako nakon prestižne titule najljepšeg mladog psa sa Europske izložbe u Parizu 2022. okitio i onom najprestižnijom - prvak svijeta

Na netom završenoj Svjetskoj izložbi pasa u Zagrebu u konkurenciji 131 njemačke doge, titulu najljepšeg na svijetu odnio je Robin Hood Dei Guardiani Dell’Arca vlasnika Marka Mikolića iz Narda.

Robin se tako nakon prestižne titule najljepšeg mladog psa sa Europske izložbe u Parizu 2022. okitio i onom najprestižnijom – prvak svijeta! Iako je konkurencija bila i više nego jaka, Robin je samouvjereno pozirao i trčao po ringu do naslova prvaka.

Na istoj izložbi, Hera from Pride of Panonnia, crna ženka istog uzgajivača koja je također juniorska prvakinja Europe odnosi 2. mjesto u otvorenom razredu.

Inače, njemačka doga pasmina je domaćih pasa nastala u srednjem vijeku u Njemačkoj kao čuvar dvoraca. Poznata je po svojoj gigantskoj veličini pa tako može narasti čak i preko jednog metra (najveća postignuta visina doge iznosi 111,8 centimetara, op.a.), a postižu masu i do 90 kilograma. Krasila je mnoge dvorce u Njemačkoj i svaki je imao nekoliko njemačkih doga.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari