kulinarski savjeti

Chef Gretić otkriva koji je njegov trik za najbolju juhu, roštilj i treba li tjesteninu ispirati

RTL

Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na neka osnovna kulinarska pitanja

Hell’s ktchen je uvjerljivo najbolji natjecateljski gastro show
na unatrag šest ili sedam godina. Tako je RTL-ova emisija opisana
na stranicama najpriznatijeg internetskog gastro portala. Show je
to u kojem s jednakom pažnjom riječi glavnog chefa Toma
Gretića
prate i natjecatelji i gledatelji.

Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na
neka osnovna kulinarska pitanja:

Što ide na vruću tavu, a što na hladnu?

Na vruću tavu ide sve, a na hladnu samo pačja prsa i gušća jetra.

Najbolje juhe, je l’ to sve kad ide u hladnu vodu ili
mora provirit?

Najbolje juhe su kad se prva voda baci kako bi se sve nečistoće i
masnoće isprale. Piletina, junetina, bilo što, dovede se do
ključanja i pusti još minutu. Ispere se sve u hladnoj vodi, doda
hladna voda i onda se ide kuhat juha.

Savjet za majstore roštilja?

Meso, ako je svježe, samo zasolite. Pac ništa. Samo sol.

Ispirati li tjesteninu (pastu) nakon kuhanja?

Hladna voda na pastu? Ni slučajno. Nema ispiranja. Taj škrob koji
ostane povezuje sos. Što je teži sos to je pasta bez jaja, što je
lakši, to je pasta s jajima.

Kako ispeći najsočnije pile?

Ja ga pečem na 250 stupnjeva dok ne dobijem koricu i onda
smanjim.

Ide u vrelu pećnicu?

Apsolutno. Ništa se ne stavlja u hladnu pećnicu.

Više u video prilogu:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari