Ekonomska škola ''Braća Radić''

Spajanje umjetnosti i tehnologije: Predstavljen kreativni svijet projekta ”Full Steam Ahead”

PR

Sve su partnerske organizacije prema iskazanim područjima interesa učenika osmišljavale radionice koje su pilotirane u školi

U Ekonomskoj školi ”Braća Radić” jučer je održano predstavljanje Erasmus+ projekta ”Full Steam Ahead” (Punom parom naprijed).

Projekt je započeo 1. studenoga 2021., a pripada ključnoj aktivnosti 2 i suradničkom partnerstvu. Suradnja sedam partnera iz četiri zemlje – Grčke, Španjolske, Italije i Hrvatske donijela je raznolikost i stručnost s ciljem stvaranja rodno neutralnog pristupa STEM-u u srednjoškolskom obrazovanju.

Projekt je ostvario tri rezultata, a krajnji je rezultat online platforma s materijalima za nastavnike i roditelje koji promoviraju ravnopravnost spolova i kreativnost u STEM području.

Posebnu pažnju privukle su radionice provedene u školi. Naime, sve su partnerske organizacije prema iskazanim područjima interesa učenika osmišljavale radionice koje su pilotirane u školi.

Radionice su predstavili učenici koji su i sami bili njihovi sudionici, Lucija Holbik i Marino Jukić iz 4. E1 razreda.

Nakon predstavljanja projekta, platforme i radionica poslušalo se dva predavanja koja su održali dr. sc. Tomislav Jakopec (”Što nakon srednje škole u STEM području?”) te prof. dr. sc. Marija Heffer (”Žene u znanosti”), nakon kojih je uslijedila interaktivna rasprava.

Predstavljanju projekta, osim ravnatelja škole Željka Bionde, projektnog tima, nastavnika i učenika sudionika u radionicama, sudjelovali su i ravnatelji osnovnih škola Đakovštine, predstavnici Grada Đakova i Osječko-baranjske županije, budući studenti, intervjuirani roditelji te srednjoškolski i fakultetski nastavnici.

Projektni tim Ekonomske škole ”Braća Radić” čine profesori Domagoj LučićMirela Lemo PrevoznikSpomenka CrnojaAnamarija GajgerAna Birovljević Tomislav Gal.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari