Traje do nedjelje

Otvoren Jesenski sajam 2023. u suvremenom Gospodarskom centru OBŽ

OBŽ

Sajam obuhvaća različite sektore, uključujući poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju, s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja

Jučer, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku, otvoren je 26. Jesenski sajam 2023. koji se prvi put održava na novoj suvremenoj i multifunkcionalnoj lokaciji (Gospodarska zona 10).

Svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su župan Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborske zastupnice Nataša Tramišak i Vesna Vučemilović, saborski zastupnici Goran Ivanović i Stipan Šašlin, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i drugi uzvanici.

Jesenski sajam 2023. trajat će tri dana, od jučer do nedjelje, 8. listopada, a bit će otvoren za posjetitelje od 10 do 19 sati. Ulaz je na sajam besplatan, kao i parking te autobusni prijevoz koji prometuje na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar.

Župan Ivan Anušić istaknuo je važnost novog Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije kao suvremene sajamske lokacije te kako su svi termini u tom prostoru do kraja godine već popunjeni sajmovima i konferencijama, što će doprinijeti daljnjem razvoju područja.

Državni pak tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić istaknuo je kako je Gospodarski centar OBŽ značajna investicija koja daje novu perspektivu sajmovima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji te najavio potporu za nastavak izgradnje objekata tog centra.

FOTO: OBŽ

Ministarstvo poljoprivrede tradicionalno je partner Jesenskog sajma, podržavajući izlaganje OPG-ova i tvrtki iz sektora poljoprivrede te ističući važnost sajmova za povezivanje poljoprivrednika s tržištem i educiranje korisnika o novostima u sektoru.

Jesenski sajam 2023. nudi priliku malim izlagačima, proizvođačima i mladima da predstave svoje proizvode i usluge te je važno mjesto za razmjenu iskustava i informacija. Sajam obuhvaća različite sektore, uključujući poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju, s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja.

Također, na Sajmu predstavljeni su i izlagači iz Mađarske, što doprinosi međunarodnoj suradnji s tom susjednom zemljom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari