Projekt usmjeren prema najmlađima

U tijeku su upisi u nove odgojno-obrazovne programe u Dokkici, pogledajte koje sve aktivnosti nude

Kreativni program pružit će djeci i mladima znanje, napredak te razvoj slobode i mašte u umjetničkom izražavanju

Dokkica u novoj školskoj godini 2023./2024. upisuje nove polaznike u svoje odgojno-obrazovne programe. Pročitajte o kojim je sve programima riječ.

ART LAND
Voditeljica: Ema Salaj
Termin održavanja programa: subotom 11:30 h – 13:00 h (11 – 14 god.), 13:00 h do 14:30 h (15 – 18 god.)
Dob: 11 – 18 godina
Cilj programa: Ovaj kreativni program pružit će djeci i mladima znanje, napredak te razvoj slobode i mašte u umjetničkom izražavanju. Susrest će se s mnogim likovnim tehnikama i njihovim kombinacijama, ispitivanjem vlastitih interesa i sposobnosti, osnovama likovne umjetnosti te mnogim razdobljima u povijesti umjetnosti sve do današnjice. Program će im omogućiti bolji uvid u razvitak umjetničkog svijeta i stručniji pogled na njega. Mjesečna članarina programa iznosi 35 eura.
 
MAGIJA ORIGAMIJA
Voditeljica: Kristina Zelić
Termin održavanja programa: subotom 9:30 h – 11:00 h
Dob: 7 – 14 godina
Cilj programa: Program je namijenjen razvijanju dječje kreativnosti i mašte pomoću origami tehnike savijanja papira i izražavanju kreativnog mišljenja uz rješavanje problema, analiziranju origami dijagrama te razvoju psihomotoričkih i kognitivnih vještina upoznavanjem i upotrebom origami tehnike. U središtu je poučavanja kreativni proces izrade origami modela, što polaznicima omogućuje obraćanje pozornosti na detalje i preciznost te je potaknuto analitičko promišljanje. Time se razvijaju intelektualne vještine polaznika, čime se doprinosi i razumijevanje cjelovitog procesa pri savijanju origami modela. Mjesečna članarina programa iznosi 35 eura.
 
MOZGALICA
Voditeljica: Bernarda Veselovac
Termin održavanja programa: srijedom 18:00 h – 19:00 h
Dob: 7 – 12 godina
Cilj programa: Poboljšanje vještina analitičkog i kritičkog razmišljanja, senzomotoričkih sposobnosti i kreativnosti usvajanjem znanja o strategijama rješavanja i izradi intelektualnih izazova (zagonetke, slagalice, labirinti, dilema igre itd.). Time se poboljšava temelj za uspješnijim rješavanjem problema iz svakodnevnog života te razvija samopozdanje i samoregulacija. Mjesečna članarina programa iznosi 35 eura.
 
CRTAJMO STRIP
Voditeljica: Sandra Radočaj
Termin održavanja programa:  ponedjeljkom 19:30 h – 21:00 h
Dob: 7 – 14 godina
Cilj programa: Strip je spoj crteža i teksta koji djeci omogućava razvoj kreative maštajući avanture te crtajući junake koje sama osmisle. Djeca razvijaju vizualnu percepciju prikazivanjem motiva i kreativno razmišljanje osmišljavanjem priča koje postaju deveta umjetnost. Mjesečna članarina programa iznosi 35 eura. 
Mjesečna članarina: 35 €
 
JA & KALIGRAFIJA
Voditeljica: Sandra Radočaj
Termin održavanja programa: srijedom 19:30 h – 21:00 h
Dob: 9 – 15 godina
Cilj programa: Kaligrafija je namijenjena djeci i odraslima kao korisna psihomotorna vježba kojom se usavršava grafomotorika, koncentracija i kontinuirana pažnja. Na kreativan način djeca usvajaju vizualnu pismenost te uljepšavaju i poboljšavaju svoj rukopis. Kaligrafija uvelike pomaže djeci i osobama s disgrafijom. Mjesečna članarina programa iznosi 35 eura.

Sa svojim pitanjima možete se Dokkici obratiti telefonski, pozivom na broj 031 782 454 ili e-poštom na dokkica.eventi@gmail.com. Prijavnica je za programe na poveznici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari