tradicionalna manifestacija

Od danas svi putevi vode u Vinkovce – počinju 58. Vinkovačke jeseni

Dubravka Petrić/PIXSELL

Večeras će se zaorit šokačka pjesma, otvoriti tarabe Slavonskog sokaka, Bircuza i Vinskoga šora, a bogat koncertni program otvorit će hrvatska glazbena diva Doris Dragović

Novinarski divani uvertira su u sami početak Vinkovačkih jeseni kada samo nekoliko sati do službenog početka desetodnevne manifestacije predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Vinkovaca još jednom, uz zahvalu medijima na praćenju i slanju najljepše rujanske razglednice u svijet, Gradu i svijetu upućuje poziv u prijestolnicu tradicijske kulture.

“Uživajmo u 58. Vinkovačkim jesenima, u tradicijskoj kulturi i zabavi, ali jednako uživajmo biti dobri domaćini. Pozivamo sve na ovogodišnje Vinkovačke jeseni, na desetak dana čuvanja naše tradicije, ali i desetak dana upoznavanja Slavonije, naših običaja i gastronomije. Uživajte u onome što smo pripremili u okviru bogatog programa i prekrasnim rujanskim danima u našem gradu, kako i mi sami Vinkovčani tako i gosti koji se nakon prvog posjeta Vinkovcima vraćaju ponovno svake godine”, poručio je Ivan Bosančić sinoć sa Slavonskog sokaka na kojem se finiširaju radovi kako bi sve bilo spremno za još jedan početak.

Večeras će se zaorit šokačka pjesma, otvoriti tarabe Slavonskog sokaka, Bircuza i Vinskoga šora, a bogat koncertni program otvorit će hrvatska glazbena diva Doris Dragović.

“Trudili smo se kao i svake godine da 58. Vinkovačke jeseni budu što bogatije sadržajem. Nastojimo bogatstvo kojeg imamo pokazati u što ljepšem svjetlu, pripremamo se cijele godine i onda i naši sugrađani, imaju priliku to pokazati i u našoj akciji Volim Vinkovce koju organiziramo već preko 50 godina, ali i kroz niz sadržaja temeljnih priredbi”, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković za čije se posjete uređenjem prostora već pripremaju brojne ustanove, tvrtke, ugostiteljski objekti i dakako sami građani.

“Folklorne večeri traju do srijede, a predstavit će se preko 50 skupina. Prva subota je rezervirana za Međužupanijsku dječju smotru, u nedjelju lijepi mimohod s preko 2000 djece iz 60 KUD-ova. Nakon svečanog otvorenja u idući petak, jedna od najljepših priredbi je i Državna smotra folklora u subotu gdje ćemo prikazati jedan dio Hrvatske, a drugi dio i sve ono što krasi manifestaciju slijedi u nedjelju uz Svečani mimohod u kojem će nastupti preko 70 skupina preciznije s preko 4000 sudionika”, najavio je tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković.

Organizatori se nadaju lijepom vremenu, zajedničkom uživanju u sadržajima najveće tradicijske manifestacije u Europi, a na zadovoljstvo građana Vinkovaca i sigurno oko 100.000 gostiju koji tijekom desetak dana Jeseni posjete grad na Bosutu.

U to ime, na dobro nam došle 58. Vinkovačke jeseni. Neka počnu!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari