večera za 5

Dejanu tri desetke i jedna osmica: “Očekivala sam kolač za desert”

RTL

Dobio je tri desetke i jednu osmicu, i to od umirovljene medicinske sestre Jadranke Horžić, koja kuha u srijedu

Magistar ekonomije Dejan Mesarek ugostio je
protukandidatkinje drugog dana osječkog tjedna ‘Večere za 5’.
Svoju večeru odlučio je spraviti od bučinog ulja, crvenog luka,
krumpira, rebarca, BBQ umaka, mascarponea i malina, a damama su
se njegova jela itekako svidjela. Pokazale su to i bodovima –
Dejan  se, naime, izjednačio sa Sanjom dobivši za svoju
večeru također 38 bodova. 

Dobio je tri desetke i jednu osmicu, i to od umirovljene
medicinske sestre Jadranke Horžić, koja kuha u srijedu. Kako se
Jadranka snašla u kuhinji, gledatelji mogu pogledati već sada na
platformi Voyo – 24 sata prije
prikazivanja epizode na televiziji. 

Pripravu svoje večere, Dejan je započeo pripravom predjela kojeg
je nazvao Zelena rapsodija. Radilo se o krem juhi od brokule,
koju obožavaju njegova djeca. Uslijedila je priprava glavnog jela
čiji je naziv odmah privukao pozornost. Adam Richman protiv
Dejana naziv je koji je krio rebarca i BBQ umak, a kojim je
domaćin odao počast emisiji koju obožava gledati. Uz rebarca,
poslužio je i povrće. Za kraj – prihvatio se deserta, kojeg se
Dejan najviše pribojavao. Crvenkapica je krila maline i
mascarpone, desert prema receptu njegove supruge. 

Dejan se za kraj prihvatio serviranja stola i dočekivanja dama,
pred koje je stavio četiri vrste rakija – višnju, lješnjak,
šljivovicu i viljamovku. “Ponuda aperitiva bila je odlična”,
pohvalila je Miroslava Dejanov doček. Složile su se i ostale
dame, a potom sjele za predjelo – Zelenu rapsodiju.

Krem juha od brokule s domaćim bučinim uljem dojmila se djevojaka
koje su za predjelo imale same komplimente. “Bilo je fino i
osvježavajuće”, komentirala je Ivana. “Jedino mi se nije svidjelo
bučino ulje jer ga ne preferiram, a ostalo mi je bilo dobro”,
otkrila je, pak, Jadranka. Damama se svidjela kombinacija
brokule, buče i mente, a nakon zelenila na tanjure su stigla
rebarca. “Glavno jelo je bilo lijepo posloženo i dekorirano”,
komentirala je Jadranka izgled glavnog jela. “Jako fino i
ukusno”, dodala je Sanja. “Okus je bio savršen, sve se složilo,
uklopilo, bilo je super”, ocijenila je Miroslava. “Glavno jelo je
bilo poprilično komplicirano jesti, borila sam se, katastrofa, no
uspjela sam se izboriti”, zaključila je Ivana.Za
kraj, Dejan je priredio i slatki desert – Crvenkapicu. “Desert je
izgledao famozno u čašicama”, svidio se Ivani izgled slatkog.
“Očekivala sam kolač, više volim kolače nego deserte u čašama”,
komentirala je, pak, Jadranka te je za kraj komplimentirala
Dejana kao domaćina. Iznenađenje je izostalo, no za njega su se
pobrinule gošće, koje su domaćinu zapjevale ‘Inati se Slavonijo’
Krunoslava Kiće Slabinca. 

Ocjene su, na kraju večeri, rekle svoje. Ivana je Dejanu
udijelila desetku jer je, rekla je, sve bilo fantastično i iznad
očekivanja. Složila se i Sanja, kojoj je sve bilo fenomenalno.
Dejana je desetkom počastila i Miroslava, a Jadranka je ostala
vjerna osmici! “Moja ocjena je osam, bilo mi je jelo ukusno, ali
u juhi je bilo bučino ulje koje ne preferiram i očekivala sam da
će za desert biti kolač”, jasna je bila Jadranka.

‘Večeru za 5’ gledajte od ponedjeljka do petka u 17.45
sati na RTL-u, a ako želite 24 sata ranije doznati tko je
napravio bolju večeru – omiljeni kulinarski show pogledajte na
platformi
Voyo!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari