Uoči nove sezone

Treneri iz Života na vagi: ”Uvijek smo tu za natjecatelje, a na njima je odgovornost da se prepuste procesu i vjeruju u uspjeh”

PR

Osim smještaja, treneri su oduševljeni i gostoprimstvom lokalnih ljudi koji im redom govore koliko im je drago što su došli baš u njihov kraj

U tijeku je snimanje popularnog showa Život na vagi, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te 16 kandidata sedme sezone navikavaju se na svakodnevicu u malenome mjestu smještenom uz rijeku Dobru, izazove na sve četiri rijeke karlovačkog kraja te mir u novom domu – kuriji Lipa iz 18. stoljeća!

“Nalazimo se u karlovačkom kraju i snimat ćemo na sve četiri rijeke, a zbog toga što je ljeto prilično ‘pakleno’ – natjecateljima će te rijeke prilično osvježavati boravak ovdje”, kaže producent emisije Vanja Meandžija.

Kupa je najduža karlovačka rijeka, Mrežnica je poznata po slapovima i kaskadama, samim centrom grada teče Korana, a Dobra teče između brda i prekrasnih zelenih šuma, gdje su se smjestili kandidati sedme sezone Života na vagi. Na sto dana postali su stanovnici mjestašca uz rijeku Dobru, čije ime prema legendi potječe od ogromnog stabla lipe koje je bilo centar kraja i okolice i nalazilo se u vrtu vlastelinske kurije. Od bogate prošlosti ostali su samo tragovi starih zidina te brojne legende i priče, a sada su svoju došli ispričati i ovogodišnji natjecatelji.

“Naši kandidati sada žive u mjestu Lipa, dok smo Mirna i ja u jednoj šumskoj kolibi nedaleko od njih i pored nas protječe rijeka Dobra. Idilično mjesto za odmor, a mi došli raditi”, u šali kaže Edo, a Mirna se nadovezuje.

“Volim reći da živimo u kućici Ivice i Marice jer me podsjeća baš na kolibu iz bajke. Skrivena u šumi, s predivnom okućnicom, a unutra je svaki detalj u skladu s prirodom. Pravi zen. Nikakve zvukove ne čujemo osim ptica, jutarnjeg naganjanja vjeverica i pokojeg komarca, haha. Moram priznati da mi je malo trebalo da se naviknem na spavanje u šumi jer sam očito previše gledala horor filmove”, kaže Mirna i dodaje kako većinu vremena provode s natjecateljima u njihovu novom domu – kuriji Lipa, zaštićenom kulturnom dobru iz 18. stoljeća koje se nalazi u mjestu Lipa!

To jedinstveno vlastelinsko imanje datira iz 1334. i svjedok je povijesti, vremena i ponos mjesta. Tijekom stoljeća mijenjalo je brojne vlasnike koji su utkali svoje ime u njegovu slavnu povijest; od grofova i vlastelina do aristokrata, a sada je u posjedu vlasnika koji nastavljaju njegovati baštinu i tradiciju vlastelinstva u Lipi. Samo bajkovito imanje ograđeno je kamenom ogradom s otvorenim kolnim ulazom na južnoj strani te otvorom na sjevernoj strani kojim se dolazi na obalu rijeke Dobre, dok se sama unutrašnjost sastoji od glavne zgrade – vlastelinske kurije te dvije gospodarske prizemnice okružene s prekrasno njegovanim vrtovima, što kuriju čini idiličnom lokacijom za boravak u miru i privatnosti uz dašak aristokracije.

“Kuća u kojoj žive kandidati nalazi se na predivnom imanju i izvana i iznutra izgleda kao iz filma!”, ushićeno kaže Mirna, a Edo se nadovezuje.

“Ovu sezonu imamo jedan od najluksuznijih smještaja dosad i uistinu izvrsne uvjete za rad”, kaže.

Osim smještaja, treneri su oduševljeni i gostoprimstvom lokalnih ljudi koji im redom govore koliko im je drago što su došli baš u njihov kraj.

“Kad prolazimo kroz naše malo selo, svi nam mašu i podržavaju nas u ovom procesu. Stvarno je nevjerojatno vidjeti tu količinu podrške koja stiže sa svih strana”, kaže Edo, a Mirna se nadovezuje.

“Čak sam jedan dan pronašla poruku na automobilu s riječima podrške kandidatima i nama trenerima!”, govori.

Kakav odnos imaju s kandidatima, prvo je objasnio trener koji im već četiri sezone pomaže da svoje potrebe i zdravlje stave na prvo mjesto.

“Na dobrom smo putu. To je proces koji traje, naravno da je jako važno što prije izgraditi odnos i steći povjerenje, ali ako sam nešto naučio iz prethodnih iskustava, onda je to da ništa ne ide na silu. Mi smo tu za njih, a na njima je odgovornost da se prepuste ovom procesu i imaju vjere u uspjeh”, otkriva Edo, a Mirna entuzijastično zaključuje.

“Već smo se sprijateljili jer se intenzivno družimo dvaput dnevno na treninzima, a ponekad i prije i poslije vježbanja ili uz ručak. Idemo i u duge šetnje izvan kuće pa se tu najviše upoznajemo. Tjeram ih da hodaju svaki dan sve više, dulje i brže, a oni od muke pričaju, pjevaju i šale se… Imam jako veselu ekipu u timu pa su te šetnje nešto čemu se posebno veselim, a i tada puno doznam o njima, što mi olakšava pristup svakome od njih i prilagodbu treninga”, tvrdi.

Sredina je ljeta, treninzi su u punom zamahu, pa je velika sreća živjeti pokraj rijeke.

“Dobra nam je gotovo u dvorištu, pa kad bude nepodnošljivo, uvijek se možemo rashladiti. Noći su malo ugodnije za spavanje nego u gradu, ipak šuma i rijeka učine svoje. Mir i tišina su nevjerojatni, pa je san odmah lakši. A bez kvalitetnog sna, nema ni kvalitetnog odmora i napretka”, zaključuje Edo.

Tko će od kandidata zauvijek pamtiti karlovački kraj po dobrome gledatelji će doznati ove jeseni na RTL-u u sedmoj sezoni Života na vagi!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari