Bojana je ekipu uposlila kiparstvom, a kandidatima je to bilo jako simpatično
Kiparica i mlada mama Bojana Modalek ugostila je
protukandidate u četvrtoj večeri osječko-baranjskog tjedna u
‘Večeri za 5 na selu’. Magistra primijenjenih umjetnosti u
kulinarsku emisiju prijavila se jer uživa u kuhanju, a usto ima i
niz drugih interesa. U dom svojih prijatelja iz Osijeka ugostila
je poduzetnicu Mirjam Koški, računalnog
tehničara Ivana Leljaka, farmaceutsku tehničarku
Kristinu Vargu te umirovljenicu Anicu
Zoraju. Bojana je svoju večeru spravila od zanimljivih
namirnica na kojem su se našli i – turkinja, butternut
tikva, mljevena junetina, batat, orasi, datulje i kokosovo ulje.
Za svoju večeru dobila je 36 bodova te trenutno dijeli drugo
mjesto s Kristinom. Bojana je kandidate oduševila svojom večerom
– jelima i sjajnom atmosferom.
Bojana je pripravu svoje večere započela predjelom kojem je
nadjenula ime ‘Đinđer mix’. “Đinđer – đumbir? Nije bio na popisu,
ne znam ni kako bih ovo dešifrirala. Pretpostavka”, izjavila je
Mirjam nakon što je vidjela naziv predjela. Za predjelo će
zapravo Bojana poslužiti juhu! “Obožavam sve vrste juha, volim
probati sve, a od tikve juhu, dapače”, izjavila je Anica o juhama
kao predjelu. Osim tikve, u juhu su išli i bundeva te batat.
Bojana je tijekom obrade tikvi imala problema s dubljenjem istih,
no uspjela je izboriti se s njima. Nakon što je izvojevala bitku
s tikvama, Bojana se prebacila na pripravu deserta ‘Slatko i
lako’. “Desert je ‘slatko i lako’, to bi trebali biti orasi i
datulje, možda je izvadila košticu iz datulje pa ih puni orasima,
to mi nekako ima smisla”, pretpostavio je Ivan o slatkom
Bojaninom jelu. Donekle je bio u pravu, datulje su igrale veliku
ulogu u njezinom predjelu. Od čokolade, datulja i oraha spravila
je Bojana kuglice koje su potom otišle na hlađenje. Nevolje je
imala i pri pripravi deserta, a nakon intervencije štapnim
mikserom uspjela je spasiti situaciju. Nakon dovršavanja
predjela, Bojana se uspjela domoći i glavnog jela – ‘Klasike
hit’. “Klasika hit? E sad znam, sve je rekla”, poručio je Ivan.
Glavno jelo je zapravo bila musaka, klasično jelo koje je usto
uvijek pravi hit. “Mislim da ću otići gladna”, poručila je Mirjam
kroz smijeh uoči Bojanine večere. “Radujemo se probati u svakom
slučaju”, zaključila je poduzetnica.
Muka po pripravi večere prošla je, a ekipa se zaputila u kombiju
prema Bojani i njezinoj večeri. “Bit će zanimljivo danas”, otkrio
je Ivan. “Možda nas iznenadi ugodno s obzirom na sastojke, možda
će pokazati svoju kreativnost”, otkrila je Mirjam. “Uzela sam
sendvič”, zaključila je Kristina razgovor o večeri koja ekipu
očekuje kod Bojane. Nakon što su i kod Bojane došli s pjesmom, a
ona im je ubrzo za aperitiv ponudila domaću šljivovicu, medicu i
liker od trešnje. “Domaćica je bila danas mrak, mislila sam da će
piti sputanija, ali je bila baš opuštena”, jasna je bila Mirjam
nakon što je stigla kod Bojane. “Trešnja je bila fina, možda
mrvicu prejaka, volim slatkastija pića, ali bila je dobra”,
dodala je Kristina.
Nakon lijepe dobrodošlice, Bojana je ekipu odvela do predjela.
Ekipi je predstavila svoj ‘Đinđer mix’. “Juha je izgledala jako
lijepo s bučinim uljem i sjemenkama”, komentirala je Mirjam
predjelo. “Juha je bila jako ukusna, bojala sam se samo turkinja
hoće li se osjetiti jer je ona slatka, ali nije se osjetila. Bila
je jako ukusna juha”, dodala je poslije Mirjam nakon što je juhu
probala. “Meni je juha bila dobra, jedino što volim kad je malo
oštrija i ljuća, ali ok, svatko ima svoj ukus”, zaključila je
Anica. Juhu je pohvalila i Kristina, a nakon svega stiglo je
glavno jelo.
Bojana je glavno jelo – musaku, predstavila na prekrasnom žutom
tanjuru. “Glavno jelo je bilo kao kod kuće, onako domaća
atmosfera. Stavljala nam je u tanjur”, ispričao je Ivan koji
inače nije ljubitelj musake. “Nije jednostavno za praviti je, ali
je jednostavno jelo. Očekivali smo nešto drugačije, možda neki
novitet”, dodala je Mirjam. “Nije ništa sakriveno, bolje nego da
nešto izigrava ili glumi”, ispričala je Anica o domaćici koja je
iskreno tijekom jela priznala da nije najvještija u kuhinji.
Stigao je na kraju na stol desert. Slatke kuglice od datulja,
oraha i bučinog brašna s čokoladnom kremom i kokosovim uljem
posljednje je što je stiglo na stol. “Interesantan desert je bio,
razmišljala sam samo kako ću ga jesti”, ispričala je o desertu
Anica. “Fino je ovo”, komentirala je potom nekadašnja
ugostiteljica. “Šokantno, ali fino”, poručila je Bojani Kristina.
Mirjam je također pohvalila desert. “Sve u svemu, ukusan je bio”.
Pohvale su stigle sa svih strana, a onda je na red stiglo i
iznenađenje.
Bojana je ekipu uposlila kiparstvom, a kandidatima je to bilo
jako simpatično. “Antitalent sam za umjetnost, ali utješilo me
kada sam vidjela da je Kristina još veći antitalent”, ispričala
je Mirjam. Kandidati su se poigrali, a Bojana je u konačnici na
svojoj večeri bila itekako sretna i zadovoljna. “Bojana je
ispunila moja očekivanja, ostavila me pod dobrim dojmom, svaka
čast, srušila si predrasude koje je netko imao. Pozitivno me
očarala”, otkrila je Kristina. U konačnici je za svoju večeru
Bojana dobila 36 bodova te trenutno dijeli drugo mjesto s
Kristinom.
U utrci za glavnu nagradu i dalje su Mirjam i Ivan te Anica, koja
kuha sutra. Hoće li Anica pomrsiti račune Ivanu i Mirjam, ostaje
vidjeti u ‘Večeri za 5 na selu’ od 20.15 sati samo na RTL-u!