treći dan u slavoniji

Kristina priredila prave ‘momačke’ obroke: ‘Večera je bila fina, ali teška i jako zasitna, za dvije mene’

PR

Večeras se kuhalo u Osijeku, a domaćica je pripremila vrlo obilne porcije

Osječanka Kristina Varga ugostila je
protukandidate trećeg dana osječko-baranjskog tjedna ‘Večere za 5
na selu’. Ova dama ugostila je tako poduzetnicu Mirjam
Koški
, računalnog tehničara Ivana
Leljaka
, umjetnicu Bojanu Modalek i
umirovljenicu Anicu Zoraju. Kristina prema
vlastitom priznanju obožava slavonsku kuhinju i sve voli jesti, a
to je dosad dokazala i ocjenjivanjem – i Mirjam i Ivan od nje su
dobili desetke. Farmaceutska tehničarka među svoje sastojke
smjestila je i špinat, sir, mrkvu, junetinu te ajvar te je od
njih priredila slavonsku večeru. Za svoju večeru dobila je 36
bodova te u konačnici završila na drugom mjestu. Iako su
protukandidati pohvalili njezina jela, većina ih je večeru
ocijenila teškom i zasitnom.Kristina
je pripravu svoje večere započela kuhanjem glavnog jela kojeg je
nazvala ‘Žuti Slavonac’. “Možda će biti gulaš za glavno jelo, ali
ja nekako imam osjećaj da će biti junetina na neki drugi način.
Ne vjerujem da će biti gulaš. Bit će špinat sa strane”, ocijenili
su Bojana i Ivan, a Mirjam je, pak, ciljala na junetinu u umaku
od ajvara. Spominjanje gulaša bilo je ispravno, naime, Kristina
je odlučila spraviti juneći gulaš te ga poslužiti u kukuruznom,
žutom kruhu. “Slavonski gulaš jer će biti malo pikantniji,
ljutkast, pa zato slavonski”, objasnila je Kristina te se potom
bacila u ‘Popajev zalogaj’. Radilo se o predjelu, lazanjama sa
sirom i špinatom. “Špinat je unutra sigurno”, u pravu je bio
Ivan. “Sir i špinat”, jasan je bio računalni tehničar.
“Definitivno nam je špinat u predjelu”, jasna je bila i Mirjam o
Kristininom predjelu. Nakon brze priprave predjela, stigao je i
šećer na kraju – desert ‘Zekina posla’. “Zekina posla, mrkvina
torta”, odmah je objasnila Mirjam. “Sad dobivam apetit još više”,
pohvalila je Anica desert od mrkve. Kristina je prava
zaljubljenica u deserte te se svakog vikenda trudi imati nešto
slatko u jelovniku. Nakon što je desert stavila na hlađenje,
Kristina se bacila na dekoraciju stola, a ekipa se dotad okupila
u kombiju.

U kombiju su kandidati razgovarali o Ivanovom sudjelovanju s
četiri žene. “Nije mi bilo svejedno, htio sam se okrenuti pekaru
po burek i doma”, kroz smijeh je ispričao Ivan. U međuvremenu se,
jasno, s protukandidatkinjama sprijateljio pa su se sve tri na
njegovo prisjećanje na prvi dan slatko nasmijale. U dobrom
raspoloženju je ekipa stigla kod domaćice Kristine, a ona ih je
jednako raspoložena dočekala – i to u društvu aperitiva. “Moji
gosti su mi prišli s pjesmom i time me odmah na početku
oduševili”, ispričala je Kristina. Ona je, pak, njih dočekala ‘po
slavonski’, a potom im predstavila predjelo ‘Popajev
zalogaj’.“Lazanje
i špinat nisam mogao smjestiti zajedno”, ispričao je Ivan koji je
ipak bio u pravu što se tiče špinata i sira u predjelu. Bojani je
predjelo bio neočekivano, no pohvalila ga je. U međuvremenu,
otkriveno je da je Ivan imao nesreću s rukom pa su svi bili
sretni što se pojavio na večeri kod Kristine iako mu je ruka u
gipsu. “Bol je prošla i nipošto ne bih propustio Kristininu
večeru”, gospodski je otkrio jedini muškarac u ovotjednoj ekipi.
“Predjelo je bilo prejako, prezasitno”, komentirala je Anica
nakon lazanja, dok je Mirjam otkrila da joj je bilo izvrsno.
Kristina je na kraju predjela zaključila da joj se čini kako se
ekipe predjelo jako dojmilo. Servirala im je potom glavno jelo na
stol.

‘Žuti Slavonac’ sadržavao je kukuruzni kruh, a u njemu gulaš.
“Glavno jelo je izgledalo bombastično, kruh, a unutra gulaš.
Mirisi su bili fantastični”, komplimentirao je Ivan Kristinino
jelo. “Glavno jelo izgleda lijepo, iako po mojim kriterijima ne
bih tako servirala. Kruh se razlio kroz umak, bilo je fino, ali
su mi se svi okusi pomiješali – i meso i taj kruh, u jednom
trenutku sam osjetila kao da jedem kašu svega toga”, jasna je
bila, pak, Bojana. “Glavno jelo je bilo baš fino”, komentirala
je, s druge strane, Anica. Domaćica je bila zadovoljna kako su
protukandidati reagirali na glavno jelo, a onda je na red stigao
desert – ‘Zekina posla’Najslađi
dio večeri je stigao, desert je Kristina spravila od mrkve kao
glavne namirnice za slasticu. “Drago mi je što sam pogodila da su
kore od mrkve”, ponosna je bila Bojana koja je pohvalila izgled
deserta. “Kombinacija na prvi pogled neobična, ali kad se sve
fino sljubi, bilo je odlično”, bio je jasan Ivan. Anica je
tijekom deserta komentirala da će puknuti! “Trebali bismo trčati
oko kuće pa opet jesti”, poručila je Kristini Anica, a kasnije je
dodala da joj je desert bio presladak. “Bio je presladak i
premoćan”, zaključila je. “Bio je obilan”, složila se Mirjam. I
sama domaćica priznala je da je desert bio ‘baš momački’.

Kristina je ekipi za kraj predala poklone iznenađenja. “Poklon je
super, izgleda k’o metla za vještice”, našalila se Bojana, a
potom su na red došli tamburaši – Taman bend. Dečki su podignuli
atmosferu i zaista su se proveselili. “Večera kod Kristine bila
je fina, ali teška i jako zasitna za dvije mene”, dodala je
Bojana koja se tijekom sviranja tamburaša nije ustala – sve dok
se nije ustao i Ivan. “Htjela je biti kolegijalna prema meni”,
otkrio je kasnije Ivan. “Večerom sam prezadovoljna, tamburaši su
podignuli atmosferu skroz. Nadam se da će biti dobrih ocjena”,
zaključila je Kristina. U konačnici je za svoju večeru dobila 36
bodova te se trenutno nalazi na drugom mjestu!

Hoće
li ih sve nadmašiti Bojana? Gledajte u ‘Večeri za 5 na selu’ od
20:15 samo na RTL-u!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari