svi glasovi dobrodošli

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” organizira audiciju za prijem novih članova, ponajviše nedostaju muški glasovi

Davor Javorovic/PIXSELL

Najviše nedostaje muških basova, ali i drugi glasovi su dobrodošli

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” 12. travnja, od 18 h, u prostorima Društva organizira audiciju za prijem novih članova.

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa”, osnovano 1876. godine, jedno je od najstarijih amaterskih pjevačkih društava u Hrvatskoj, već 146 godina utkano je u povijest i kulturni identitet grada Osijeka.

Mješoviti zbor danas broji oko 40 aktivnih članova, a od 2019. u okviru Društva djeluje i Dječji zbor sa svojih 20-ak članova.

Repertoar zbora čine klasične a cappella skladbe hrvatskih i svjetskih skladatelja različitih stilova te obrade folklornih i popularnih pop-rock pjesama. Ostvaren je niz projekata u suradnji sa simfonijskim orkestrima, zborovima i solistima: Requiem W. A. Mozarta i G. Verdija, IX. simfonija L. van Beethovena, Mesija G. F. Handela i dr.

Snimljena su četiri nosača zvuka, izdana dva literarna izdanja.



“Lipa” je gostovala diljem Europe: Njemačka, Italija, Mađarska, Grčka, Češka, Malta, Austrija, Slovačka, Nizozemska, Latvija, Srbija i Španjolska; te u mnogim hrvatskim gradovima.

Posljednjih 30 godina redovito se predstavlja na domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje osvaja 22 prve, 4 druge, 2 treće nagrade te brojna posebna priznanja, što zbor čini jednim od najuspješnijih amaterskih zborova u Hrvatskoj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari