VINSKI MJESEC OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Ohladi se u vinskim podrumima erdutskog vinogorja

Bogati program za posjetitelje koji će uživati u vinima erdutskog vinogorja, sudjelovati na zanimljivim radionicama, šetati zelenim stazama, hladiti se u vinskim podrumima šarmantnih vinara i zaplesati u vinogradu uz odličnu glazbu

U subotu, 26. lipnja se ohladite u vinskim podrumima erdutskog vinogorja gdje vas očekuje bogat program u sklopu Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije!

Uživajte u vinima erdutskog vinogorja, sudjelujte na zanimljivim radionicama, prošećite zelenim stazama, ohladite se u vinskim podrumima šarmantnih vinara i zaplešite u vinogradu uz odličnu glazbu!

PROGRAM:

11:00 h
Predstavljanje Zbornika radova “Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje”
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Da se vinova loza na ovim prostorima uzgajala još od antike postoje i arheološki i pisani dokazi. Koliki je značaj vino i vinogradarstvo imalo kroz povijest te kako je utjecalo na različite segmente života, obuhvaćeno je u Zborniku pod nazivom “Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje” koji će biti predstavljen u Erdutskoj vinariji.

12:00 -19:00 h
Otvoreni vinski podrumi

Erdutski vinogradi, Vinarija Brzica, Vina Magistra, Vina Siber, Dalj – Vinarija Antunović, Vinarija Rogić, Vinarija Janečić
Cijena degustacije 30,00 kn

Vinari erdutskog vinogorja otvaraju svoja vrata! Posjetitelje očekuje sjajno gostoprimstvo šarmantnih vinara uz degustaciju vina nastalih u zagrljaju Dunava.

15:00 h
Zelene staze vinogorja Erdut, vođena šetnja od Vinarija Magistra do Erdutske kule

Start: ulica braće Radić 1 – Erdut

U Erdutu se nalazi izvrsna uređena poučna staza na kojoj će posjetitelji kroz laganu šetnju uživati u “debelom” hladu prekrasne prirode.

16:00 h
Mala škola vina “Meandriranje graševine”

Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1 – Erdut
Prijave: direktor@erdutski-vinogradi.hr; cijena 50,00 kn

Na istoku Hrvatske graševina je našla idealne uvjete za uzgoj i toliko se udomaćila da ju u Slavoniji, Baranji i Podunavlju smatraju kultivarom naših krajeva.

17:30 h
“Pjenušava škola vina”
Vinarija Siber, Cesta Sv.Martina, Erdut
Prijave: 098573417; cijena 50,00 kn

Supružnici Mladen i Dušica  Siber vinarstvom se bave od 2003. godine, a njihova vinarija Siber je prva s područja erdutskog vinogorja plasirala pjenušac iz vlastite proizvodnje. Ne samo da su proizveli prvi pjenušac u erdutskom vinogorju već proizvode čak tri vrste pjenušca: od sorti muškat žuti i Sauvignon blanc i rose pjenušac od cabernet sauvignona.

17:00 – 22:00 h
DJ on wine

Vinarija Magistra, Ulica braće Radić 1, Erdut

U čarobnom okruženju vinarije Magistra, s pogledom na Dunav, posjetitelje očekuje funk / groove poslastica koju priprema DJ Kema.

17:00 -20:00 h
Marina & Dorian – akustični duet

Vinarija Brzica, Erdut

U vinariji Brzica, osim u vrhunskim vinima, posjetitelji će uživati u jazz/pop/rock/soul izvedbi akustičnog dueta Marine & Doriana

* Za više informacija o događaju posjetite Facebook event: Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – Baranja / Đakovo / Erdut / Feričanci / Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari